Connect with us

Hallå, hur kan vi hjälpa dig?

Blandat

Återigen visar högerpopulistiska ledare sitt fula tryne när Brasilien slår i taket

Högerpopulistiska ledare
Getty

Har tidigare skrivit om hur illa kombon är mellan högerpopulistiska ledare och en pandemi.

Varje gång man loggar in på Facebook så dyker alltid något förenklat budskap upp, det är svart eller vitt, det finns inga vettiga nyanser eller alternativa förklaringar.

Är så förbannat trött på dessa högerivrare, varje gång de ifrågasätts, då kommer de svepande med att det är PK media, och vissa går så långt att man t.o.m kallar coronaviruset för fake news…..

Deras budskap är alltid detsamma

Högerpopulistiska ledare

Ta Brasilien t.ex, som styrs av en högerpopulist, de har nu blivit det fjärde värst drabbade landet med antalet bekräftade coronavirusfall.

Enligt worldometers rapporterades på lördagen 14 919 nya fall bara under det senaste dygnet, vilket sammanlagd ger 233 142 fall. Endast USA, Ryssland och Storbritannien har högre siffror.

Det dagliga dödstalet steg med 816 och är nu uppe i 15 633 – världens femte högsta.

Högerpopulistiska ledare känns nästan kusligare än viruset i sig

Experter varnar dock för att den verkliga siffran kan vara långt mycket högre på grund av brist på tester.

Den brasilianska presidenten Jair Bolsonaro har starkt kritiserats både hemma och utomlands för sin hantering av landets eskalerande coronaviruskris.

Han har bagatelliserat viruset som ”lite influensa” och sagt att spridningen av Covid-19 är oundviklig.

Förra veckan avgick den brasilianska hälsoministern Nelson Teich, efter mindre än en månad på jobbet.

Hans föregångare blev avskedad då han inte höll med Bolsonaro. Den röda tråden är att de som opponerar sig, de blir helt enkelt avskedade……

Dessa självutnämnda extremister som ”sitter på hela sanningen”

Högerpopulism
Edu Bayer – The New York Times

Ytterligare en film som laddades upp idag, visar hur Trump supportar attackera media och det är den gamla vanliga visan.

Så fort världsbilden inte matchar deras, ja då är det fake news och det eviga tjatet om att det finns en dold agenda, och vars hat-kompass alltid pekar i samma riktning.

Alla vet ju vad Anders Behring Breivik stod i frågan, en förvirrad och psykopatisk högerivrare vars hat drev honom till att begå ett fruktansvärt massmord som får betraktas som ren och skär avrättning …..

Enligt en rapport från ADL hade varje enskilt mord med koppling till extremister i USA 2018 en koppling till extremhögern.

Smaka på dessa ruggiga fakta, tugga lite snabbt och SPOTTA sedan ut det, ty extremhögern smakar vedervärdigt och har en eftersmak utan dess like….

Högerpopulistiska anhängare visar sitt fula tryne

Intressant nog så tog reportern upp hur organisatörerna bakom demonstrationen bad honom personligen om ursäkt – han förmedlade ”hela bilden”, utan att utelämna viktig information.

Han hade kunnat vinklat och valt att inte ta med denna högst relevanta info och smutskastat hela evenemanget och organisatören, men han tog med deras ursäkt då det var relevant fakta.

Och tragiskt nog är det just dessa nyhetsmedier som så ostentativt beskylls av högerpopulisterna att komma med fake news och driva en dold agenda.

Undrar just vilka det är som har en dold agenda, jo högerpopulismen, vars drivkraft är att smutskasta invandrare och sprida desinformation samt att polarisera samhället. Man spelar på känslor istället för att agera utifrån fakta….

Kolla även in dessa

Upplyftande

Mitt i New York Citys lockdown beslöt sig några för att starta ett ”distansparty” – så de kan tillbringa tid tillsammans på ett säkert...

Blandat

Virologen Shi Zhengli alias ”Bat Woman”, känd för sitt arbete med coronavirus hos fladdermöss, sade i en intervju på kinesisk statlig tv att virus...

Blandat

Kan COVID-19-pandemin bli slutet för den klassiska buffén? Det vet vi ännu inte, men jag tror att vi kommer att betrakta vissa saker med...

Blandat

I det hårt drabbade Rio de Janeiro ligger döda kroppar kvar på gatorna uppemot 30 timmar innan de förs bort. Valnir da Silva dog...