Connect with us

Vad kan vi hjälpa dig med

Blandat

Hong Kong begränsar nu alla offentliga sammankomster till max två personer

Hong Kong begränsar sammankomster till två personer
Unsplash

Sedan antalet coronasmittade slog rekord idag så begränsar nu Hong Kong alla offentliga sammankomster till max två personer ,undantag görs såklart för familjer, dessutom förbjuds att äta middag på stadens restauranger.

Staden registrerade 145 nya fall av Covid-19 den 27 juli 2020. Tjänstemän utvidgade också de nya reglerna till att ansiktsmask blir obligatorisk att bära när man befinner sig utomhus, undantagna är barn under två år, eller de med medicinska skäl.

Antalet fall har ökat sex dagar i rad och nu måste man ta till drastiska åtgärder för att bromsa smittspridningen. De som ska flyga till Hong Kong måste uppvisa att negativt provresultat, det gäller även för besättningarna.

Hong Kong befinner sig i coronavirusets grepp

Hong Kong begränsar sammankomster till två personer
Photo by Mark Claus on Unsplash

Sveriges ekonomiska förbindelser med Hongkong är främst inriktade på handel och investeringar. Hongkong är en viktig svensk handelspartner och ett 130-tal företag med svensk anknytning finns representerade i Hongkong, varav flera med regionala huvudkontor.

Den aktiva svenska handelskammaren räknar mer än 160 företag som sina medlemmar. Cirka 900 personer är registrerade på konsulatets svensklista.

Ett halvt dussin svenska professorer/universitetslärare är verksamma vid universiteten i Hongkong, som gästföreläsare eller på mer permanent basis. Ett växande antal svenska studenter studerar vid universiteten i Hongkong.

De nya reglerna kommer att träda i kraft den 29 juli och pågå i minst en vecka.

Hong Kong begränsar nu alla sammankomster till max två personer

Introbild – Photo by Irina Iriser on Unsplash

Spana även in dessa

Blandat

Nu till corona i Vietnam. Ett land som fram till förra veckan inte registrerat ett enda dödsfall i COVID-19, har plötsligt fått en våg...

Blandat

Hur upphör egentligen en pandemi, vad får den att klinga av och försvinna helt? I dessa tider är det tiotusenkronorsfrågan på hur och när...

Blandat

Anthony Fauci, USA´s främsta expert på infektionssjukdomar, har tvingats anlita säkerhetsvakter för att skydda sig själv och sin familj. Detta sedan han mordhotats för...

Blandat

Brasiliens fattiga slumområden, kända som favelor, är helt beroende av frivilliga för att bekämpa spridningen av det dödliga coronaviruset. I Brasilien som nu kämpar...