Hundar med en ”mystisk blå päls” förbryllar forskare i Ryssland

Forskare i den ryska staden Nizhniy Novgorod försöker förstå varför ett antal hundar som hittades nära en nedlagd kemifabrik har blå päls.

Trots den ovanliga färgen säger veterinärer att hundarna är friska. De äter och dricker som de ska, och blodproverna visade normala värden.

Veterinärkliniken, där hundarna för tillfälligt bor, ska genomföra fler tester, inklusive en toxicologirapport, för att se om de kan komma till botten av mysteriet.

Kazakov, chef för veterinärkliniken ”Zoozastchita NN” tillade att de arbetar utifrån hypotesen att det är någon kemikalie som orsakat färgförändringen.

Hundarna kommer så småningom att adopteras till familjer som är intresserade, först vill de bara försöka förstå varför de antagit en blåaktig nyans.

Hundar med en ”mystisk blå päls” förbryllar forskare

Spana även in dessa

Kuslig spökstad fastfrusen i tiden med djävulska temperaturer ner mot – 50°C

Kusliga bilder från en rysk spökstad, ca 18 mil från staden Vorkuta, efter att invånarna flytt dess outhärdliga temperaturer på hiskeliga -50°C. Vorkuta är en...

Farhågor kring stängda gränser och alla nya varianter av coronaviruset

Det känns som att antal hotande varianter av coronaviruset aldrig tar slut. Det poppar ständigt upp nya varianter som hotar våra förhoppningar om ett...

5 hårresande mysterier om kusliga ”spökskepp” som lever vidare än idag

Bara ordet spökskepp ger en kalla kårar, minns att jag för många år sedan läste en bok som hette dödsskeppet, när man väl mönstrat...

Senaste inläggen