I

Hjärtskärande film när hunden försöker få hjälp bland bilarna sedan hennes valp blivit påkörd

Hunden försöker få hjälp sedan hennes valp blivit påkörd, det är hjärtskärande att se hur hon i ren desperation rusar runt på gatan i sitt försök att få någon att stanna.

Hundfamiljen har bott vid sidan av vägen i Iloilo City, Filippinerna, där lokalbefolkningen behandlat dem som ”husdjur”.

Hjärtskärande film när hunden försöker få hjälp på den trafikerade gatan
Mamman gjorde allt i sin makt för att förmå någon att stanna

Men medan mamman gick iväg för att få tag på mat, gick en av valparna ut i vägen och blev påkörd av en förbipasserande bil..

Föraren stannade inte utan körde bara vidare. Den förkrossade modern vägrade ge upp hoppet om sin livlösa valp och började skälla i ren förtvivlan på de passerande fordonen – hon försökte t o m få förare att stanna genom att ställa sig framför dem.

Hjärtskärande film när hunden försöker få hjälp på den trafikerade gatan
Den påkörda valpen dog till slut på vägen

Tragiskt nog stannade ingen för att hjälpa henne och den orörliga valpen lämnades åt sitt öde innan den dog.

Den lokala affärsidkaren Lynette Labating sa att hon blev djupt tagen av mammans skällande och försökte hjälpa, men kunde inte närma sig dem på ett säkert sätt.

Hjärtskärande film när hunden försöker få hjälp på den trafikerade gatan
Hjärtskärande när hon försöker på uppmärksamhet för sin skadade valp

Hon sa: ”Hunden var extremt upprörd, vi försökte hjälpa valpen, men modern var väldigt orolig, så det var svårt att närma sig dem.

Lynette sa att det här var andra gången som hundens valpar hade blivit påkörda av ett fordon. För bara två veckor sedan blev en annan valp i kullen påkörd och bröt sina bakben skriver dailymail.

Efter några timmar kom byrådet, men då hade modern redan försvunnit med sina två andra valpar. Vi vet inte vart de tog vägen”

Lynette sa att byrådet nu ska försöka spåra fordonet. De försöker också hitta hundfamiljen för att ge dem ett bättre skydd och medicinsk hjälp till den skadade valpen som bröt bakbenen för två veckor sedan.

Hjärtskärande film när hunden försöker få hjälp

Lynette tillade: ”Jag ber till Gud att byrådet kan hjälpa dem. Modern har redan lidit tillräckligt…….

”Samfundet födde dem och vi ska försöka se efter henne om hon kommer tillbaka.”