Connect with us

Hallå där, vad letar du efter?

Hundar

Möt hunden som rymt hemifrån inte bara en gång- utan drygt 200 gånger ***

Hunden som rymt hemifrån
Bild: via Furry Babies

Nu ska vi möta hunden som rymt hemifrån drygt 200 gånger. Hugo, en 18 månader gammal cocker spaniel, har rymt från sitt hem genom att bita sönder stängslet, grävt sig under staket och ålat sig genom små glipor, minst tre gånger per vecka.

Rasen har fått sitt namn efter woodcock, det engelska namnet för morkulla. Under tidigt 1800-tal blev det populärt att jaga morkulla med små spanielar som kallades cocking spaniels.

I Sverige var cocker spaniel den sjätte mest registrerade hunden 2013.

Rasen har framförallt funnit en nisch inom agilityvärlden och som spårhund, men det förekommer också att de som tävlar i lydnad, nyare grenar som till exempel freestyle, och självklart jakt.

En cocker spaniel är en livlig och energisk hund. Till sättet är den outtröttlig, aktiv och samarbetsvillig, men även mycket kelig och tillgiven.

Den vill vara till lags och är ganska lättlärd. Men den är känd för att vara även envis och kräver en engagerad, påhittig, bestämd och minst lika envis ägare.

hunden som rymt hemifrån
OBS: Det är inte hunden på bilden

Man blir ju lite nyfiken på vad det är som driver hunden, om det är ett allmänt missnöje eller bara en allmän nyfikenhet på vad som finns bortom stängslet.

Det måste ju dessutom vara extremt frustrerande för ägarna att ständigt oroa sig över att Hugo smiter. Låter som ett typiskt fall för Cesar Millan att ta sig an.

Och vid det här laget så bör han vara uppe i några smitningar till, då storyn om Hugo publicerades häromdagen.

Som tur är så har Hugo aldrig varit borta längre än en halvtimme i taget och han har alltid hållit sig nära deras hem. De kallar honom lite skämtsamt för ”Houndini”.

Hunden Hugo som rymt hemifrån drygt 200 gånger vill ut på äventyr

Rekommenderade till dig

Katter

Från pussel till ”världens mest skrämmande katt”. Men låt inte utseendet avskräcka, Xherdan är en riktigt snäll katt som älskar att gosa, precis som...

Blandat

Snack om ett ”helvetespussel”! En av sakerna man gör när man lägger pussel är ju att sortera färger och bygga delmoment, t.ex ett hus,...

Upplyftande

Haha, snubben skickade sin hund till butiken då hans sug efter Cheetos blev outhärdligt medans han befinner sig i lockdown. Med hundratals miljoner människor...

Hundar

Kickar igång kvällen med Stellas bästa lövhögshopp, en sorts ”best of” av hennes skönaste kraschlandningar i olika lövhögar. Stella älskar lövhögar, lyckan är på...