Connect with us

Sök bland alla artiklar

Hundar

Alerta skolflickor stoppade hundtjuvar när de listade ut deras hemliga koder

hundtjuvar
Unsplash

Ett par kvicktänkta skolflickor har stoppat ett gäng hundtjuvar sedan de lyckts avslöja deras hemliga koder. Nu hyllas de som hjältar!

Tjuvar använder sig av små markörer för att identifiera potentiella mål. Det kan vara tecken på att ett hushåll har husdjur, eller att ägaren är till åren, eller kanske att det finns ett larm.

De använder krita, gör små märken eller lämnar små buntband för att peka ut var deras måltavla bor.

Två tioåriga skolflickor började förstå hur systemet fungerade och de tillbringade flera timmar åt att avlägsna skurkarnas markörer.

Det var när Sophie och hennes vän Danielle vandrade på gatorna i Dublin som de hittade ett flertal hemliga kodade meddelanden som pekade ut vilka hem som hundtjuvar skulle slå till mot.

Mamman postade varningen på Facebook

Buntbanden var fästa vid soptunnor i Offington, Sutton. Bild: Facebook/Sarah

Detta efter att deras kvarter i norra Dublin har plågats av en rad hundstölder. De hade hört hur Sofies mamma diskuterade med en granne om hur tjuvarna opererar.

De satte sin nya kunskap på prov och de gjorde en riktig succé. Tjuvarna hade lämnat svarta buntband på soptunnor och trädgårdsgrindar, som visade vem som var hundägare.

Flickorna tog bort dussintals buntband och mamman till en av dem publicerade en varning till hundägare på Facebook.

Sarah skrev: ”Sophie och Danielle klippte bort dessa buntband på soptunnor!! Håll ditt husdjur under uppsikt.”

Många familjer har blivit förtvivlade när hundtjuvar stulit deras ögonsten. Efterfrågan på vissa hundraser växte i takt med att folk letade efter hundar till salu under Storbritanniens lockdown.

Och brottslingarna verkade ökad sin brottsfrekvens, då antalet fall av stulna hundar ökat markant, skriver The Daily Star.

Statistik visade en ökning av djurstölder när gängen riktade in sig på populära raser som cocker spaniel och fransk bulldogg.

Rasen fransk bulldogg är populär bland hundtjuvar

Rasen fransk bulldogg är populär bland hundtjuvar
Photo by Terrance Raper on Unsplash

DogsLost, en förening som återförenar saknade valpar med sina ägare, rapporterade 48 stulna husdjur från den 23 mars till 1 juni, jämfört med 29 förra året, rapporterar Mail Online.

Introbild – Photo by Matt Nelson on Unsplash

Spana även in dessa

Hundar

Utrustad med hjälm, glasögon och anpassad motorcykeljacka har hunden Bogie, en 11-årig blandrashund i Filippinerna, fått stor uppmärksamhet när han åker runt på vespa...

Upplyftande

Paul Davis fick tillbaka sin plånbok som han tappade för 26 år sedan, och bäst av allt, både kreditkort och pengarna fanns kvar. Den...

Blandat

Antal hatbrott i USA år 2019 steg till sin högsta nivå på drygt ett decennium, samtidigt som antal hatmord slog rekord, sade FBI på...

Hundar

Ett område i den kinesiska provinsen Yunnan har utfärdat förbud mot hundpromenader i städer, vilket orsakat ramaskri och massiv kritik, lagen ska träda i...