Hur många stridsvagnar har Ryssland
Youtube

Hur många stridsvagnar har Ryssland egentligen – och var finns de? ….

Hur många stridsvagnar har Ryssland, det vet nog bara ett fåtal inom Kreml. Men att de har många, det står bortom allt tvivel.

Men tanke på hur många de redan förlorat, siffran 500 nämns, vilket är mer än vad Storbritannien och Tyskland har tillsammans, så har de många.

Men var finns de uppskattningsvis ca 10 000 stridsvagnarna, var står de gömda, återigen, det vet nog bara ett fåtal inom Kreml.

Vissa uppgifter gör gällande att Ryssland har ända upp till 20 000 stridsvagnar, men som sagt, det exakta antalet är avhängt flera faktorer.

Hur många har de egentligen?

Hur många stridsvagnar har Ryssland
Youtube

Ska man räkna in uttjänta, trasiga, gammalmodiga, de som saknar reservdelar, eller bara de som direkt kan sättas in i striderna.

När jag Googlade så visades utdraget: ”Vladimir Putin sitter på den överlägset största samlingen av stridsvagnar, över 12 000, jämfört med USA:s dryga 6 000”.

Ryssland har allmän värnplikt för män, och grundutbildningens längd är 12 månader, men har tidigare varit längre.

Värnpliktstjänstgöringen har tidigare varit ökänd som ett resultat av omfattande och systematiska trakasserier av de värnpliktiga.

Även om pågående reformer av den ryska försvarsmakten syftat till att få bukt med sådana problem, anses de fortfarande vara utbredda.

Filmen är välgjord och det ligger mycket arbete och research bakom tillkomsten, enda nackdelen är ett kortare parti med betald marknadsföring.

Hur många stridsvagnar har Ryssland?