I

Igelkotten får daglig massage med aloe vera efter att förlorat alla sina taggar på grund av stress

Igelkotten får daglig massage för stressen som orsakade att stackaren tappade alla taggar och var helt kal.

Han fördes till ”Cuan Wildllife Rescue Center” i Much Wenlock av en kvinna som hittat honom i sin trädgård, som först trodde det var en råtta. Kvinnans rådiga ingripande räddade livet på honom, han hade inte överlevt i snön.

Igelkotten får daglig massage

Han tas nu hand av personal på centret, som tror att en öroninfektion ledde till stressen som orsakade hans kala hud, skriver shropshirestar.

Men som tur är så räknar man med att taggarna kommer att växa ut igen – men han behöver lugn och ro samt extra omsorg.

Den omvårdnaden kommer i form av daglig massage med aloe vera. ”Han var tvungen att få speciella bad för att lindra huden, men också för att bli av med allt kvalster.

”Vi tvättade bort dem, men hans hud är fortfarande väldigt torr, så han får massor med aloe gel varje dag .

Man lider verkligen med den stackars igelkotten

Igelkotten får daglig massage

Centrets chef Fran Hill, 52, sade: ”Det är verkligen hjärtskärande. ”Vi kan bara anta att han gick i viloläge när han fick öronskabb. När igelkottar blir stressade förlorar de ofta sina skyddande taggar.

Han var extremt hungrig. Vi satte fram lite kattmat och han åt väldigt mycket. Han drack också nästan oavbrutet i fyra minuter. ”Vi kommer att ha honom under observation i ca fyra månader innan han släpps tillbaka i naturen.

Får nu ordentlig omvårdnad

Fran tillsammans med den stackars igelkotten

Fran sade: ”Vi tror att taggarna kommer att växa ut igen, men det tar lite tid. ”Vi måste hålla huden i topptrim för att främja blodcirkulationen och därmed även främja tillväxten av hans taggar..

Igelkotten får daglig massage

Vilken tragisk historia, men vi gläds åt att den stackaren nu får omvårdnad och att han en dag får leva sitt liv i det fria! Wow, glöm inte att dela den gripande artikeln till dina vänner