Följ sidan även här

Sök bland alla artiklar

Blandat

Indianer om det amerikanska valet – för oss är det mer ”en fråga om liv och död”

Indianer om det amerikanska valet
Pixabay

Nu till indianer om det amerikanska valet, vad tänker de och är de benägna att rösta och vad upptar deras vardag?

De ”glömda väljarna” i reservatet ”Pine Ridge” i South Dakota kämpar dagligen med arbetslöshet, fattigdom och alkoholberoende samt en känsla av hopplöshet.

För många är presidentvalet något avlägset, något som inte ligger högt på dagordningen, även om vissa försöker ändra detta faktum.

Det stora reservatet djupt inne i South Dakota Badlands är för närvarande i lockdown, sedan det skett en kraftig ökning av antalet Covid-19-fall, och inga utomstående släpps in.

Pandemin är bara ännu ett problem som de står inför, där arbetslösheten är cirka 80 procent och med en utbredd fattigdomen och alkoholism, skriver france24.

Många av dess nuvarande och tidigare invånare bor i närliggande Rapid City, inklusive på Hope Center, som hjälper hemlösa och fattiga, där cirka 85 procent som får hjälp är indianer.

”Jag är hemlös och tillbringar dagarna med att gå runt och leta efter gratis mat för hemlösa”, säger indianen Edna.

”Jag tror inte jag någonsin kommer att rösta. Jag har aldrig gjort det och kanske kommer jag aldrig att rösta”, säger hon.

Indianer om det amerikanska valet

Introbild – Image by Lee Travathan from Pixabay

Spana även in dessa

Blandat

Antal hatbrott i USA år 2019 steg till sin högsta nivå på drygt ett decennium, samtidigt som antal hatmord slog rekord, sade FBI på...

Hundar

Ett område i den kinesiska provinsen Yunnan har utfärdat förbud mot hundpromenader i städer, vilket orsakat ramaskri och massiv kritik, lagen ska träda i...

Blandat

Majestätsbrott eller majestätsförbrytelse är en gärning eller ett uttalande som kränker kungens eller regentens värdighet, och det hörs ju liksom på namnet. Brottsrubriceringen förekom...

Blandat

Trumpism, är detta samlingsbegrepp för president Donald Trumps politiska idéer och värderingar här för att stanna? Det mesta talar för det och det går...