Connect with us

Vad kan vi hjälpa dig med

Blandat

Överlevande vädjar till Facebook att ta bort inlägg från förintelseförnekare

inlägg från förintelseförnekare
Unsplash

Överlevande från förintelsen över hela världen lanserade en kampanj på nätet idag som uppmanar Facebook´s VD Mark Zuckerberg att ta bort inlägg från förintelseförnekare på den sociala medieplattformen.

I den första digitala kampanjen någonsin kommer de överlevande att skicka meddelandet till Zuckerberg med följande text – “Holocaust denial posts on Facebook are hate speech and must be removed!”

Från och med 29 juli, och varje dag framöver, kommer ett inspelat meddelande från den sista generationen av överlevare att publicera meddelandet på Facebook, Instagram (som ägs av Facebook) och andra sociala medieplattformar, som t.ex Twitter.

”De kallar oss för lögnare”, säger en överlevande i ett inspelat meddelande. ”Vi är inte lögnare. Vi är vittnen.”

Även om det har funnits diskussioner och ansträngningar att ta bort hatinlägg från Facebook, har förnekandet av förintelsen inte tagits bort eftersom Zuckerberg vägrar att klassificera det som hatinlägg.

Vill att Facebook tar bort inlägg från förintelseförnekare

inlägg från förintelseförnekare
Photo by Snowscat on Unsplash

Bland de överlevande ingår nazistjägaren Serge Klarsfeld och Auschwitz-överlevande Roman Kent, chef för ”American Gathering of Jewish Holocaust Survivors”.

”De flesta i min familj mördades, liksom många av mina vänner,” sa Kent i sitt inspelade meddelande till Zuckerberg. ”Du måste veta att förnekandet av förintelsen är inget annat än hatinlägg”

Schloss, som bor i Storbritannien, sa i sitt meddelande: ”Jag är född i Wien och var tvungen att fly från nazisterna. Jag hamnade i Holland där jag arresterades med hela familjen och skickades till Auschwitz dödsläger.

Där överlevde bara mamma och jag. Jag förlorade hela min familj. Många, många familjemedlemmar. Det är ingen som förnekar det! Ta bort förnekande av förintelsen från Facebook.”

De skrev på sin Facebook-sida att det är extremt smärtsamt att ett av världens ledande företag står värd förintelseförnekare, och efterlyste ett personlig möte med Zuckerberg, rapporterar jpost.

”Förnekande av förintelse är inte okunnighet eller brist på utbildning – det är avsiktligt, en sorgfull handling av hat”.

Introbild – Photo by Annie Spratt on Unsplash

Spana även in dessa

Blandat

Nu till corona i Vietnam. Ett land som fram till förra veckan inte registrerat ett enda dödsfall i COVID-19, har plötsligt fått en våg...

Blandat

Anthony Fauci, USA´s främsta expert på infektionssjukdomar, har tvingats anlita säkerhetsvakter för att skydda sig själv och sin familj. Detta sedan han mordhotats för...

Blandat

Brasiliens fattiga slumområden, kända som favelor, är helt beroende av frivilliga för att bekämpa spridningen av det dödliga coronaviruset. I Brasilien som nu kämpar...

Blandat

Facebook är så fördummande att man ibland blir mörkrädd. Allt som har lite motstånd och substans generar få likes, men total menlösa klipp genererar...