Connect with us

Hallå, hur kan vi hjälpa dig?

Övriga

Isbjörnen ”Fat Albert” – en underbar bamse som värmer folks hjärtan ***

Isbjörnen "Fat Albert"
Media Drum World

Bilderna på isbjörnen ”Fat Albert” är en rejäl kontrast mot alla hjärtskärande bilder man sett av undernärda isbjörnar som kämpar för sin existens.

Björnen som kallas för ’Fat Albert’ av lokalbefolkningen är extremt överviktig, dess övervikt motsvarar ungefär vad en människa väger.

En välmående bamse

Media Drum World

En genomsnittlig isbjörn väger normalt cirka 450 kg, men bamsingen Fat Albert väger hela 679 kg. Hur kommer det sig då att han blivit så överviktig?

Det visar sig att lokalbefolkningen i Katovik, Alaska, USA, lägger ut stora sjok med valspäck till isbjörnarna, detta som ett sätt att ”visa respekt” för djuren. Och Albert är gärna med på noterna och roffar åt sig sin andel plus lite mer.

Fotografen Edward Boudreau, som tagit bilderna av Fat Albert, sade:

Byborna hade precis fångat en val, och vad de gör är att de skär ut en stor bit kött och späck som de sedan flyttar drygt 6 kilometer utanför staden så att björnarna ska hitta det, skriver unilad.

De gör detta av två skäl. Först: det gör att björnarna inte kommer till dem och stör processen, ingen vill ha typ 15 hungriga isbjörnar komma springandes.

Det andra skälet är att byborna hyllar björnen och visar dem den respekt de förtjänar och som de traditionellt har haft i tusentals år.

Isbjörnen ”Fat Albert”

Media Drum World

Om byn inte lyckas fånga en val skulle björnarna behöva vänta tills havet fryser så de kan jaga sälar.

Men trots att Fat Albert är en riktig knubbis, så är han inte någon världsrekordhållare. Den största isbjörnen i historien vägde hela 1 001 kg, uppmätt 1960, så Fat Albert har fortfarande en bit kvar om han vill slå rekordet.

Kolla även in dessa

Upplyftande

Mitt i New York Citys lockdown beslöt sig några för att starta ett ”distansparty” – så de kan tillbringa tid tillsammans på ett säkert...

Övriga

Att kärleken är universell är inte direkt dagens nyhetsflash, men visst blir man rörd av att se hur åsnan verkar uppskatta att ägaren är...

Upplyftande

Muslimer ber i Berlins kyrka med budskapet att tillsammans står vi enade. Vet att dessa bilder kommer reta gallfeber på extremhögern, men det skiter...

Hundar

Det sägs ju att elefanter aldrig glömmer, men det visar sig att hundar inte heller gör det, som när dessa två syskon som möttes...