Connect with us

Vad kan vi hjälpa dig med?

Övriga

Isbjörnen ”Fat Albert” – en underbar bamse som värmer folks hjärtan

Isbjörnen "Fat Albert"
Pexels. OBS - det är inte Albert på bild

Bilderna på isbjörnen ”Fat Albert” är en rejäl kontrast mot alla hjärtskärande bilder man sett av undernärda isbjörnar som kämpar för sin existens.

Björnen som kallas för ’Fat Albert’ av lokalbefolkningen är extremt överviktig, dess övervikt motsvarar ungefär vad en människa väger.

En välmående bamse

En genomsnittlig isbjörn väger normalt cirka 450 kg, men bamsingen Fat Albert väger hela 679 kg. Hur kommer det sig då att han blivit så överviktig?

Det visar sig att lokalbefolkningen i Katovik, Alaska, USA, lägger ut stora sjok med valspäck till isbjörnarna, detta som ett sätt att ”visa respekt” för djuren. Och Albert är gärna med på noterna och roffar åt sig sin andel, plus lite extrakrubb.

Fotografen Edward Boudreau som tidigare fotat Fat Albert, sade:

Byborna hade precis fångat en val, och vad de gör är att de skär ut en stor bit kött och späck som de sedan flyttar drygt 6 kilometer utanför staden så att björnarna ska hitta det, skriver unilad.

De gör detta av två skäl. Först: det gör att björnarna inte kommer till dem och stör processen, ingen vill ha typ 15 hungriga isbjörnar komma springandes.

Det andra skälet är att byborna hyllar björnen och visar dem den respekt de förtjänar och som de traditionellt har haft i tusentals år.

Isbjörnen ”Fat Albert”

Om byn inte lyckas fånga en val skulle björnarna behöva vänta tills havet fryser så de kan jaga sälar.

Men trots att Fat Albert är en riktig knubbis, så är han inte någon världsrekordhållare.

Den största isbjörnen i historien vägde hela 1 001 kg, uppmätt 1960, så Fat Albert har fortfarande en bit kvar om han vill slå rekordet.

Introbild – Photo by Pixabay from Pexels

Spana även in dessa

Livet

Papegojorna började svära som en borstbindare. Djurparken, som haft papegojorna i karantän under pandemin, tvingades sätta dom i karantän igen, fast nu p.g.a ovårdat...

Upplyftande

Drygt 50 000 spanska flaggor ”planterades” under natten i en park i Madrid för att hedra de som fallit offer för COVID-19. Den gräsbevuxna...

Upplyftande

Den 57-årige Chen Qingqi gillar att vissla, men inte som oss andra bara då och då, nä, han visslar nästan hela tiden. Oavsett om...

Upplyftande

Tänk att vara pizzabud få 120 000 kr i dricks, det vore ju som att man måste nypa sig i armen för att ta...