Connect with us

Vad kan vi hjälpa dig med?

Blandat

Italienska borgmästare får psykbryt på de som negligerar lockdown

Italienska borgmästare får psykbryt
Pexels

Italienska borgmästare får psykbryt och fullkomligen skäller ut alla som inte följer reglerna om att hålla sig i karantän.

En av utmaningarna som regeringar står inför i kampen mot spridningen av coronaviruset är att se till att folk följer deras åtgärder.

Att hålla folk i karantän har skett i länder som Spanien, Frankrike och Italien, som var det första europeiska landet som valde en total nedstängning.

Många har dock inte följt instruktionerna om att stanna inomhus. Nu har ett antal borgmästare i italienska städer tagit saken i egna händer.

Italienska borgmästare får psykbryt
Photo by Riccardo Bresciani from Pexels

I videor på sociala medier vidtar de drastiska åtgärder för att försöka nå fram med budskapet till sina medborgare.

”Vart ska du med dessa hundar? Du måste stanna hemma ”, uppmanar borgmästaren i Gualdo Tadino i ett argt Facebook-inlägg.

Antonio Decaro, borgmästare i Bari, gick på en strand och berättade för folk att de var tvungna att åka hem. Han avbröt även en pingismatch och manade spelarna att genast gå hem.

Och borgmästaren i Lucera, Antonio Tutolo, höll inte igen i sitt Facebook-inlägg.

”Dessa j*** a frisörer som går in i hus för att klippa kvinnors hår, vad sysslar de med? Förstår de att kistan kommer att stängas? Vem kommer att se dig med håret fixat i kistan?”

Italien är det mest drabbade landet i Europa för COVID-19, med mer än 64 000 bekräftade fall och världens högsta officiella dödstal på 6 077 i dagsläget – måndagen den 23 mars.

Italienska borgmästare får psykbryt

Introbild – Photo by Pixabay from Pexels

Spana även in dessa

Blandat

Bristen på lök i Bangladesh har lett till att lökpriserna ökat rejält. Men vems är felet, ska vi klandra den indiska regeringen som förbjudit...

Blandat

Det som är otäckt med coronapandemin är dessa så kallade ”super-spridare”. Ett sjukhus i Wales fick ett ett stort coronabrott, orsakat av just en...

Upplyftande

Drygt 50 000 spanska flaggor ”planterades” under natten i en park i Madrid för att hedra de som fallit offer för COVID-19. Den gräsbevuxna...

Blandat

Kommer USA inom kort att drabbas av en andra våg? I så fall kommer sjukhussystemets sprickor bli till rena avgrunder, den annalkande hösten och...