Connect with us

Hallå där, vad letar du efter?

Blandat

Italienska borgmästare får psykbryt på alla som negligerar lockdown

Italienska borgmästare får psykbryt
Antonio Masiello/Getty Images

Italienska borgmästare får psykbryt och fullkomligen skäller ut alla som inte följer reglerna om att hålla sig i karantän.

En av utmaningarna som regeringar står inför i kampen mot spridningen av coronaviruset är att se till att folk följer deras åtgärder.

Att hålla folk i karantän har skett i länder som Spanien, Frankrike och Italien, som var det första europeiska landet som valde en total nedstängning.

Många har dock inte följt instruktionerna om att stanna inomhus. Nu har ett antal borgmästare i italienska städer tagit saken i egna händer.

Italienska borgmästare får psykbryt
Antonio Masiello/Getty Images

I videor på sociala medier vidtar de drastiska åtgärder för att försöka nå fram med budskapet till sina medborgare.

”Vart ska du med dessa hundar? Du måste stanna hemma ”, uppmanar borgmästaren i Gualdo Tadino i ett argt Facebook-inlägg.

Antonio Decaro, borgmästare i Bari, gick på en strand och berättade för folk att de var tvungna att åka hem. Han avbröt även en pingismatch och manade spelarna att genast gå hem.

Och borgmästaren i Lucera, Antonio Tutolo, höll inte igen i sitt Facebook-inlägg.

”Dessa j*** a frisörer som går in i hus för att klippa kvinnors hår, vad sysslar de med? Förstår de att kistan kommer att stängas? Vem kommer att se dig med håret fixat i kistan?”

Italien är det mest drabbade landet i Europa för COVID-19, med mer än 64 000 bekräftade fall och världens högsta officiella dödstal på 6 077 i dagsläget – måndag 23 mars.

Italienska borgmästare får psykbryt

Rekommenderade till dig

Blandat

Nu till vikingar kontra nynazister. Medeltidsälskare har blivit alltmer oroade av hur nynazister och högerextrema grupper missbrukar medeltida historia. Dokumentären som precis släppts visar...

Blandat

Då man för några dagar sedan försatte hela Indien i karantän i tre veckor så betyder det ett utegångsförbud för 1,3 miljarder människor, detta...

Blandat

Från konspirationsteorier till vad som är skadligt för dina tänder. Här är 10 vanliga livsmedel – bortsett från godis – som tandläkare helst vill...

Blandat

Det förekommer en hel del konspirationsteorier om coronavirus, vilket inte är speciellt konstigt. Det florerar ju konspirationsteorier om nästan allt, så varför skulle Covid-19...