Connect with us

Hallå, hur kan vi hjälpa dig?

Blandat

En kuslig film som visar hur kritiskt läget är på italienska sjukhus ****

Kusliga bilder inifrån italienska sjukhus
Bild: Youtube

Som ett av de mest drabbade länderna för coronaviruset så ska vi besöka italienska sjukhus, eller snarare ett, nämligen ”Policlinico of Milan” som fullkomligt dignar under trycket av sjuka patienter.

Den 24 mars besökte filmaren Olmo Parenti ett av Milanos största sjukhus, som liksom många andra är svårt ansträngda p.g.a av pandemin i landet. Alla 900 bäddar var upptagna av patienter som drabbats av komplikationer i samband med viruset.

Där låg äldre patienter och kämpade med att andas, kopplade till respiratorer. Han såg också många yngre människor, patienter i 30- och 40-årsåldern, som låg ensamma i sängen ”med tårar och rädsla i ögonen.”

Parentins korta dokumentär, ”Coronavirus From One Meter Away”, skär rakt in i själen. ”Jag ville fånga den smärtsamma verkligheten när detta virus drabbar folk,” sade han.

Parenti filmade många patienter nära. ”När du är tre meter från en patient ser du alla små saker som så påtagligt avslöjar den smärta och kamp de går igenom,” fortsatte han.

Policlinico of Milan

Policlinico of Milan
Den gamla restaurerade paviljongen samt den nya. Bild: esa-engineering

”Du ser hur foten skakar på grund av hög feber. Du ser munnar som flämtar efter luft i en respirator, även när patienten sover.”

Under dagen han tillbringade på sjukhuset pratade han med ett dussintals läkare och sjuksköterskor.

Många av dem uttryckte en liknande känsla. ”En mening som ofta återkom var att även om maskiner definitivt är användbara och nödvändiga, så är det människor man framförallt behöver för att bota andra.

Parenti har fått en djup vördnad för dessa hjältar efter att ha bevittnat de uppoffringar de gjorde. ”De måste klä sig med flera skyddslager när de börjar arbeta i COVID-19-avdelningarna på sjukhuset,” sade han.

”Så när de väl klätt sig kan de inte äta, dricka eller ens gå på badrummet under följande åtta till 10 timmar. De går igenom ett helvete där inne, men jag kan ärligt säga att de är tuffare än helvetet själv.”

”Att se människor på nära håll som avlider dödar faktiskt en liten del av dig,” sade Parenti, ”även om de är okända för dig.”

Kusliga bilder inifrån italienska sjukhus

Kolla även in dessa

Blandat

Hur coronaviruset sprids utomhus kontra inomhus är en högaktuell fråga. Kan man bli smittad av en förbipasserande joggare t.ex? Om du vill hålla dig...

Blandat

52 fladdermöss dog i den Indiska delstaten Uttar Pradesh, detta inom loppet av bara drygt en timme, vilket såklart skapade stor panik. När mangoodlaren...

Retro

Kickar igång med ikoniska foton Sovjetunionen, de där bilderna som har den där lilla extra knorren som gör dom speciella. För att uttrycka det...

Blandat

Det florerar åtskilligt med falska rykten om coronaviruset, där det ena är värre än det andra. Har som policy att när jag publicerar något...