Connect with us

Hallå, hur kan vi hjälpa dig?

Livet

Visst har man sett stora bröd – men dessa jättebröd i Vietnam är bara ”What”

jättebröd i Vietnam
Montage/Newzblab

Nu till jättebröd i Vietnam, inte bara stora, utan gigantiskt stora. Det är den vietnamesiska provinsen An Giang som blivit kända för sina jättebröd, som blev virala för ett par år sedan.

Det hela kickade igång runt 2018 när bilderna först började dyka upp av det gigantiskt brödet och de flesta trodde att bilderna var photoshoppade eller manipulerade.

När brödleveransen kommer

jättebröd i Vietnam

Men sedan dök andra foton och videor av det ovanliga brödet upp och misstankarna skingrades – snart var de berömda i hela världen, skriver odditycentral.

De är ca 1 meter långa och väger ca 3.5 kilo styck. De ska enligt uppgift smaka precis lika bra som de ser ut.

Intressant nog är de inte resultatet av någon gammal tradition i An Giang, utan skapades av en lokal bagare som började baka dem för skojs skull.

Tro det eller ej – men det är faktiskt bröd

jättebröd i Vietnam

Pham Thi Bac berättade för VNExpress att hon ursprungligen började baka bröd på fritiden och snabbt spred sig ryktet, och folk ville köpa dem.

Det dröjde heller inte länge innan turister upptäckte de gigantiska bröden och började köpa dem som souvenirer.

Idag är An Giangs enorma bröd en av provinsens mest kända symboler, som vunnit internationell ryktbarhet och folks kärlek.

Jättebröd i Vietnam

Kolla även in dessa

Upplyftande

Mitt i New York Citys lockdown beslöt sig några för att starta ett ”distansparty” – så de kan tillbringa tid tillsammans på ett säkert...

Övriga

Att kärleken är universell är inte direkt dagens nyhetsflash, men visst blir man rörd av att se hur åsnan verkar uppskatta att ägaren är...

Blandat

Kan COVID-19-pandemin bli slutet för den klassiska buffén? Det vet vi ännu inte, men jag tror att vi kommer att betrakta vissa saker med...

Livet

Visste du att det finns en underjordisk bas för aliens, det är där de håller till medans de befinner sig på vår vackra planet….....