Connect with us

Hallå, hur kan vi hjälpa dig?

Hundar

Jättehunden som roar halva världen med sin valpiga framtoning är en riktig pärla

Jättehunden som roar halva världen
Kennedy News/Craig Pankhurst- montage/Newzblab

Jättehunden som roar halva världen är en skön historia som lyfter humöret några snäpp såhär i våra dystra tider.

Den två år gamla Newfoundlandhunden Rowlf är jättebra på att få sina ägare att skratta, för han verkar totalt omedveten om sin gigantiska kroppshydda.

Rowlf som bott med familjen Pankhurst sedan sommaren 2018 har under den tiden vuxit från en liten valp till en massiv bjässe, 186 cm hög (när han står på bakbenen).

Trots sin kroppshydda verkar Rowlf tro att han fortfarande är en valp och försöker fortfarande sitta i knät på sin ägare, även om han är alldeles för stor, skriver mirror.

Jättehunden som roar halva världen

Jättehunden som roar halva världen
Kennedy News/Craig Pankhurst

Craig Pankhurst sade: ”Han är gigantisk. Han är bara inte riktigt medveten om sin storlek och beter sig som om han fortfarande vore en liten valp, han är bara helt underbar”.

Och trots att Rowlf ibland orsakar kaos i familjen, har han också gett Craig livet tillbaka.

För två år sedan fick Craig en stroke som gjorde att han fick svårt att gå och humöret var i botten.

Har gett Craig livet tillbaka

Jättehunden Rowlf
Kennedy News/Craig Pankhurst

Det var då som Rowlf kom in i hans liv och hunden hjälpte honom att få tillbaka livsgnistan, där Rowlf till och med blivit ”ansiktet utåt” för hans välgörenhet, ”A Stroke of Luck”.

Craig tillade: ”Att dagligen gå på promenader förbättrade min koordination, utvecklade styrkan i min vänstra sida och sakta men säkert blev min förmåga att gå allt bättre.

”Två år senare är är jag i bättre fysiskt form och mycket gladare, delvis tack vare Rowlfs förtjänst. Han har absolut hjälpt mig. Att ha en hund som behöver motioneras, de dagar jag drabbats av depression och ångest, har han tvingat mig att gå ut.

”Han är rolig, energisk, engagerande och alltid glad mot alla. Han köptes faktiskt för att jag skulle återhämta mig och det har gått över förväntan.”

Kolla även in dessa

Upplyftande

Mitt i New York Citys lockdown beslöt sig några för att starta ett ”distansparty” – så de kan tillbringa tid tillsammans på ett säkert...

Övriga

Att kärleken är universell är inte direkt dagens nyhetsflash, men visst blir man rörd av att se hur åsnan verkar uppskatta att ägaren är...

Upplyftande

Muslimer ber i Berlins kyrka med budskapet att tillsammans står vi enade. Vet att dessa bilder kommer reta gallfeber på extremhögern, men det skiter...

Upplyftande

En anonym miljonär har tagit till ett djärvt initiativ för att förbättra folkhälsan i den lilla byn Denchworth i Oxfordshire, England. När lockdown blev...