Connect with us

Sök bland alla artiklar

Övriga

Jättepandan får öva upp sina modersinstinkter med en docka innan hon kan återse sin unge

Jättepandan med en docka
OBS - det är inte Yuan Yuan på bilden. Unsplash

Nu till jättepandan med en docka. Det är både en tragisk och värmande story om hur den gigantiska pandan Yuan Yuan, vid Taipei Zoo, blev tvungen att separeras från sin unge strax efter att den föddes 28 juni 2020.

Man separerade barnet och modern eftersom hon inte kunde amma och mata den nyfödda, sedan den ådragit sig en mindre ryggskada.

Veterinärkirurger skapade då en leksakspanda (Fang Zhai) för den nya mamman i hopp om att dockan ska hjälpa henne att behålla sina modersinstinkter för ungen, tills de kan återförenas någon dag.

Man har också lagt in ett ägg i dockan för att säkerställa att hon inte kramar ungen för hårt, då det kan komma att skada den sköra ungen.

Och det verkar som att de lyckats, mamman vakar och vårdar den lilla tygpandan med största kärlek och omsorg.

Hon uppvisar ett ömsint och moget moderskap som förhoppningsvis håller i sig tills de kan återförenas, som den familj de var ämnade för.

Jättepandan är känd som symbol för Världsnaturfonden och var en av fem maskotar för de olympiska sommarspelen 2008 i Peking.

Gåvor i form av pandabjörnar till zoologiska trädgårdar har använts som ett sätt för Folkrepubliken Kina att förbättra sina relationer med stater i Västvärlden.

Vilken vacker story och Newzblab håller såklart tummarna för både Yuan Yuan och hennes lilla baby…

Jättepandan med en docka

Introbild – Photo by Nicholas Doherty on Unsplash

Spana även in dessa

Hundar

Utrustad med hjälm, glasögon och anpassad motorcykeljacka har hunden Bogie, en 11-årig blandrashund i Filippinerna, fått stor uppmärksamhet när han åker runt på vespa...

Upplyftande

Herregud, tänk att få COVID-19 för 3:e gången, som om det inte skulle räcka med en gång kan man ju tycka. Den 101-åriga italienske...

Upplyftande

Barns brev till jultomten har i år delvis ändrat karaktär, det är tydligt hur barnen påverkats av den rådande pandemin. En titt på de...

Upplyftande

En utmärglad säl som utnyttjades av tonåringar för att ta selfies räddades av djurvårdare och igår kunde den släppas tillbaka i havet, sedan den...