Connect with us

Vad kan vi hjälpa dig med

Övriga

Jättepandan får öva upp sina modersinstinkter med en docka innan hon kan återse sin unge

Jättepandan med en docka
OBS - det är inte Yuan Yuan på bilden. Unsplash

Nu till jättepandan med en docka. Det är både en tragisk och värmande story om hur den gigantiska pandan Yuan Yuan, vid Taipei Zoo, blev tvungen att separeras från sin unge strax efter att den föddes 28 juni 2020.

Man separerade barnet och modern eftersom hon inte kunde amma och mata den nyfödda, sedan den ådragit sig en mindre ryggskada.

Veterinärkirurger skapade då en leksakspanda (Fang Zhai) för den nya mamman i hopp om att dockan ska hjälpa henne att behålla sina modersinstinkter för ungen, tills de kan återförenas någon dag.

Man har också lagt in ett ägg i dockan för att säkerställa att hon inte kramar ungen för hårt, då det kan komma att skada den sköra ungen.

Och det verkar som att de lyckats, mamman vakar och vårdar den lilla tygpandan med största kärlek och omsorg.

Hon uppvisar ett ömsint och moget moderskap som förhoppningsvis håller i sig tills de kan återförenas, som den familj de var ämnade för.

Jättepandan är känd som symbol för Världsnaturfonden och var en av fem maskotar för de olympiska sommarspelen 2008 i Peking.

Gåvor i form av pandabjörnar till zoologiska trädgårdar har använts som ett sätt för Folkrepubliken Kina att förbättra sina relationer med stater i Västvärlden.

Vilken vacker story och Newzblab håller såklart tummarna för både Yuan Yuan och hennes lilla baby…

Jättepandan med en docka

Introbild – Photo by Nicholas Doherty on Unsplash

Spana även in dessa

Hundar

En fransk bulldogg med en fartfylld morgonrutin har förbluffat och charmat folk på TikTok till max, och visst rycks man med i deras härliga...

Upplyftande

Den libanesiska studenten Chadi Haddad åkte till det närliggande Saint George-sjukhuset i Beirut. Mitt bland alla frivilliga som rensade bland spillrorna började han spela...

Övriga

Satellitbilder avslöjar att det finns nästan 20 procent fler pingvinkolonier i Antarktis än vad man tidigare trott. De nya bevisen på ytterligare 11 kolonier...

Livet

Vildsvinet, eskorterat av två smågrisar, stal snubbens väska och sprang iväg med den. Rasande tog han upp jakten på förövaren, det var bara det...