Connect with us

Sök bland alla artiklar

Blandat

Joe Biden segrar och plötsligt känns världen som en betydligt bättre plats

Joe Biden
Wikimedia.commons

Efter en nervös väntan står det nu klart att Joe Biden blir USA´s näste president. Det hela känns betryggande och man skådar en ljusare värld.

Donald Trump och alla högerivrare fick på nöten, och fan så skadeglad man är. Är det något jag inte har mycket till övers för så är det högerpopulister.

För ett tag sedan tog jag bort en sådan vän på Facebook, hans inlägg var patetiskt SD´ish och man kunde mosa ner dom på tre sekunder, nivån på hans kvasi argument.

Vad Donald Trum och Steve Bannon stod för är ett direkt brott mot sunt förnuft. Steve Bannon som häromdagen tyckte man skulle påla Anthony Fauci´s huvud och sätta upp det utanför Vita huset säger ganska mycket.

Vad Anthony Fauci gör är att göra det han är utbildad för, att komma med råd och vara i frontlinjen i kampen mot coronapandemin.

Men vad gör då högern, jo de dödshotar honom och hans familj, de gör politik av ansiktsmasker och Donald Trump fortsatte med sina massmöten i redan hårt drabbade stater, där läkare och sjukvårdspersonal sliter dygnet runt för att ta hand om alla covid-19 patienter.

I ena delstaten skanderade de -”räkna rösterna” medans de i andra skanderade ”stoppa rösträkningen”, hur ska de ha det, jo de vill både äta kakan och ha den kvar.

De säger sig alltid vurma för den lilla människan, men så fort något förslag som just skulle gynna de svaga och fattiga läggs fram, ja då är det plötsligt socialism och det är ju livsfarligt, att ha sjukvård för de redan svaga går inte för sig, det är ju socialism….

Joe Biden firar på Twitter

Faktum är att extremhögern pekas ut som det största hotet mot landets demokrati, och alla hatmord år 2018 hade en koppling till extremhögern.

Kika bara på alla paramilitära knuttar som springer runt med sina automatvapen och som tillhör högerfalangen, är det några man vill sätta sin tilltro till, skulle inte tro det.

Ta t.ex dessa ”charmknuttar” som går under namnet ”proud boys”, precis vad de är, boys med sina automatvapen och inskränkta världsåskådning.

”Charmknuttar” beväpnade till tänderna

Polarisarna smälter och extremvädret orsakar större och större katastrofer årligen, vad gör då Trump, han lämnar Parisavtalet och uppmuntrar till kolanvändning, då vetenskap är ”fake news”.

Nu kommer världen inte bli bra, men dock lite bättre med en ny kapten på skutan som väljer att styra rodret mot försoning, och inte splittring, och plötsligt känns världen som en betydligt bättre plats.

Introbild – Gage Skidmore, CC BY-SA 2.0, via Wikimedia Commons

Spana även in dessa

Livet

Polsk riksdag brukar betecknas som ett stormigt möte utan resultat, som i överförd bemärkelse kan avse oreda eller kaos i allmänhet. Uttrycket härstammar från...

Livet

En restaurang i Tyskland protesterar mot landets senaste lockdown som kräver att barer och restauranger förblir stängda. Ägaren placerade ”pandor” vid borden och håller...

Blandat

Kinesiska forskare hävdar nu att coronaviruset uppstod i Indien. Peking har länge försökt lägga skulden för utbrottet på andra länder. Först var det Europa...

Blandat

Antal hatbrott i USA år 2019 steg till sin högsta nivå på drygt ett decennium, samtidigt som antal hatmord slog rekord, sade FBI på...