Killen tog med sig ett vattenpass på flygplanet för att bevisa att jorden är platt

Visste du att jorden är platt? Det kom som en nyhet för mig i alla fall… Skämt åsido, hur kan jag egentligen veta med total säkerhet att jorden är rund, jag har ju inte sett det med egna ögon, även om horisonten verkar vika av.

Men kanske allt bara är en bluff av gigantisk mått, alla bilder är manipulerade, vilket ter sig extremt osannolikt, men hur kan jag med 100% säkerhet veta något jag INTE själv bevittnat och upplevt, när jag endast får förlita mig på externa källor.


Kommer att tänka på skeptikerna och René Descartes motdrag med ”je pense, donc je suis”, latinets ”cogito, ergo sum”: jag tänker, alltså finns jag. Det kan man inte tvivla på..

Har förvisso inga dubier över att jorden är rund, for mer ut i en filosofisk betraktelse, att man kanske inte alltid ska betrakta en motsatsteori som befängd, bara för att alla andra säger så. Historien är full av åtskilliga exempel på just detta.

Vi lever på en platt jord eller?

jorden är platt

Nu vidare till historien – en konspirationsteoretiker tog med sig ett vattenpass på ett flygplan för att ”bevisa” att jorden är platt. Han filmade sitt ”bevis” också …


Youtubern D Marble flög från North Carolina till Seattle för att se om piloten skulle sänka flygplanets nos för att ”kompensera för jordens krökning”.

Han förklarar i videon:

Jag spelade in en tidsperiod på drygt 23 minuter, vilket innebär att planet under den tiden färdats strax över 32 mil.

Enligt den matematik som förklarar jordklotets krökning borde detta ha resulterat i en 8 kilometers krökning. Som ni ser så finns det ingen mätbar kompensation för jordens krökning, vilket utgör ett bevis…

Vill bevisa att jorden är platt

Glöm inte att dela hans ”upplyftande” experiment till dina skeptiska vänner!”