Connect with us

Hallå, hur kan vi hjälpa dig?

Livet

Kairos nya vägbro blir nog bra när den är klar – men de boende liksom WTF

Kairos nya vägbro
Khaled DESOUKI AFP

Kairos nya vägbro skapar debatt. Föga förvånande så har bygget skapat ramaskri bland de boende som berörs av byggplanerna.

Bron, i Nasr al-Din byggdes i syfte att minska trängseln i området och förbinder de två ändarna av ringvägen som omger ”Greater Cairo.

Istället har bron blockerat en rad bostadshus och det känns nästan som att den går rakt genom vissa människors lägenheter.

Kairos nya vägbro skapar debatt

Bilderna som cirkulerar online har orsakat ilska, där många kritiserar regeringen för korruption och brist på förordningar, vilket de anser ha möjliggjort projektet att fortsätta, skriver middleeasteye.

Konstruktionen på 12 km, som förväntas bli klar senare i år, kostar cirka fem miljarder egyptiska pund (ca 3 miljarder kr).

Chefen för återuppbyggnadsmyndigheten i Egypten, generalmajor Mahmoud Nasser, upprepade att människor kommer att kompenseras, detta i en telefonintervju med MBC.

”Om jag skulle vänta på att riva alla dessa flerfamiljshus och flytta alla invånare skulle det ta mig cirka 20 år att slutföra projektet.

Om någon drabbas så kommer ett utskott att bestämma lämplig ersättning per lägenhet och betala dem och de kan flytta, ”sade han.

Översättning: ”Du bör ha en lägenhet på femte eller sjätte våningen och öppna en bensinstation.”

”Om de väljer att stanna där kommer de inte att kompenseras för det är deras val. Om några invånare inte har kontrakt för att bo där kommer de inte heller att kompenseras…

Jag vet inte varför dessa bilder cirkulerar just nu, då vi arbetat med bron sedan förra året.”

På nätet har oro uppkommit för säkerheten för boende som bor i närheten, liksom ökningen av buller och luftföroreningar i ett redan mycket tätbefolkat område.

Kolla även in dessa

Upplyftande

Mitt i New York Citys lockdown beslöt sig några för att starta ett ”distansparty” – så de kan tillbringa tid tillsammans på ett säkert...

Blandat

Kan COVID-19-pandemin bli slutet för den klassiska buffén? Det vet vi ännu inte, men jag tror att vi kommer att betrakta vissa saker med...

Livet

Visste du att det finns en underjordisk bas för aliens, det är där de håller till medans de befinner sig på vår vackra planet….....

Upplyftande

En anonym miljonär har tagit till ett djärvt initiativ för att förbättra folkhälsan i den lilla byn Denchworth i Oxfordshire, England. När lockdown blev...