Connect with us

Sök bland alla artiklar

Blandat

Vidriga bilder på en kalv som springer för sitt liv – jagad av ett koppel jakthundar

kalv springer för sitt liv
Pixabay

En livrädd kalv springer för sitt liv sedan en stor grupp jakthundar jagar det stackars djuret genom en bondes åker.

Djurrättsgruppen ”Nottingham Hunt Saboteurs” delade den upprörande videon, som visar hur den unga kon och dess mamma omsvärmas av blodtörstande hundar som sprang in på en bondes åker nära Broxtowe, onsdagen den 4 november.

Djurrättsaktivisten som filmade händelsen hörs flämta och säga: ”Herregud, se hur den här kalven springer för sitt liv.” De jagar faktiskt en kalv genom ett fält.”

En talesman för ”High Peak Hunt” sa att hundarna stoppades ”så fort som möjligt” och att de ”ständigt distraheras av ”djurrättsgruppens aktiviteter”, rapporterade Nottinghamshire Live.

Nottingham Hunt Saboteurs menar att videon tydligt visar hur modern fruktade för sin kalvs liv.

De sa: ”Det har skett en hel del jakt på sista tiden så vi anade att de skulle vara i området.

Kalven klarade sig dock

kalv springer för sitt liv
OBS – det är inte kalven på bild. Image by Milesl from Pixabay

”Du kan se hundarna svärma runt den stackars kalven. Kalven är totalt livrädd och skulle aldrig hoppa över en liknande mur annars.

”Det visar bara hur panikslagen den stackars varelsen måste ha varit och Gud vet vad som skulle hänt om de fått tag på kalven.”

”Vi ska kontakta RSPCA och polisen för att se om de kan göra någonting. Men jag är rädd att det handlar om en privat fråga mellan jaktlaget och markägaren.”

Tittare blev rasande och krävde att jakten skulle stoppas.

En sa: ”Detta måste stoppas, bönder sätter ständigt upp varningsskyltar om att folk ska hålla hundar sina kopplade, men detta är ok?”

Det är en fruktansvärd film, det är ett rent och skärt djurplågeri, packat i något som ska föreställa jakt. Fy fan, bra att de kunde filma händelsen så vi får ta del av hur jävla illa det kan vara.

Jägare skryter alltid om hur ansvarstagande de är, men hur ofta läser man inte om precis det motsatta!

En stackars kalv som springer för sitt liv och man mår illa när man ser filmen

Introbild – Image by Couleur from Pixabay

Spana även in dessa

Upplyftande

En utmärglad säl som utnyttjades av tonåringar för att ta selfies räddades av djurvårdare och igår kunde den släppas tillbaka i havet, sedan den...

Blandat

Verklighetens Mowgli är en djup tragisk historia. Han tvingas ta sin tillflykt till djungeln för att slippa bli mobbad i byn. Hans stackars mamma...

Katter

Gatukatten Bob tog en hel värld med storm, själv läste jag den hemlöse James gripande bok för typ 8 år sedan och fascinerades över...

Blandat

Antal hatbrott i USA år 2019 steg till sin högsta nivå på drygt ett decennium, samtidigt som antal hatmord slog rekord, sade FBI på...