Connect with us

Vad kan vi hjälpa dig med?

Blandat

Den GIGANTISKA underjordiska kammaren som skyddar Tokyo mot översvämningar

kammaren som skyddar Tokyo
Youtube

Den underjordiska kammaren som skyddar Tokyo från översvämningar är minst sagt en gigantisk konstruktion. Har faktiskt publicerat bilder av den för några år sedan.

Den har kallats för Japans underjordiska ”Parthenon”, ett grottkomplex som ska skydda Tokyo och omgivande områden från katastrofala översvämningar.

Ovanför marken märker man knappt av den katedralliknande kammaren som utgör huvudreservoaren i Kasukabe-flodtanken, den största anläggningen i sitt slag i världen.

Det enorma bygget – tillräckligt djupt för att rymma Frihetsgudinnan på sina ställen – leder bort regnvatten från stormar och tyfoner och skyddar en av världens mest folkrika huvudstäder.

De enorma pelarna som väger 500 ton vardera bär upp huvudbehållaren, betongtanken som motsvarar längden på två fotbollsplaner.

Anställda vid anläggningen är ständigt beredda, särskilt under Japans regn- och tyfonsäsong, från juni till slutet av oktober.

”I detta område kan kraftiga regn och tyfoner orsaka stora skador på hus och vägar,” sade anläggningens chef, Nobuyuki Akiyama, till AFP.

Ska skydda Tokyo

Ska skydda Tokyo
Image by ANTHR_Photoblog from Pixabay

Reservoaren har minskat antalet vattenskadade hem i närliggande områden med cirka 90 procent, sade han.

Bara i Tokyo finns det tio andra underjordiska reservoarer och tre översvämningstunnlar, och fler skyddsstrukturer för översvämningar byggs.

Även i Osaka byggs en liknande översvämningsanläggning som ska stå klar 2044.

Men experter varnar för att mer kan behövas, då den globala uppvärmningen gör att stormarna blir allt vanligare och värre.

Under de senaste åren har regnperioderna och tyfonsäsongerna orsakat stor förstörelse.

Massiva översvämningar och jordskred dödade mer än 80 människor i västra Japan i juli, och en tyfon förra året dödade nästan hundra människor i östra landet, skriver channelnewsasia.

Japans meteorologiska institut säger att antalet tyfoner per år som hotar Tokyo har ökat med 50% under de senaste fyra decennierna.

Kammaren som skyddar Tokyo mot översvämningar

Spana även in dessa

Blandat

Flaskmatade spädbarn kan få i sig miljontals bitar av mikroplaster, visar nu ny forskning som belyser överflödet av plast i våra livsmedelsprodukter. Människor får...

Övriga

Staden Chicago rankas som den ”mest råttiga stad” i USA, en bedrift som ingen direkt skulle vara stolt över, och än värre, detta för...

Upplyftande

Kenyas kamp mot tjuvjägare börjar bära frukt. Nu har elefantpopulationen fördubblats och det är verkligen värmande nyheter. Under det senaste decenniet har antalet elefanter...

Blandat

Adam Rainer är vad man känner till den enda personen i världshistorien som faktiskt både var dvärg och jätte. Det är faktiskt andra gången...