Connect with us

Hallå där, vad letar du efter?

Katter

Man kan inte få nog av katten Quimera – charmtrollet med två ansikten

katten Quimera
Instagram/gataquimera- Montage Newzblab

Katten Quimera har fullkomligt tagit nätet med storm, det räcker med att se en bild på henne så förstår man varför alla hänförs av katten med det unika utseendet.

Jag försöker alltid publicera nya storys, men trots att denna är ”gammal” så kan jag bara inte motstå att publicera de sköna bilderna.

Katten Quimera med två ansikten

Katten Quimera
Instagram/gataquimera

Den högra sidan av Quimeras ansikte är vackert bärnstensfärgad med ett slående gult öga. Den vänstra halvan av ansiktet mörk svart med ett öga som är isande blått.

Ansiktets tudelning är så distinkt att katten Quimera ser ut som två helt olika katter som tryckts ihop till en.

Katten Quimera
Instagram/gataquimera

Orsaken till hennes speciella utseende är troligen det biologiska fenomenet chimär, med celler från två genetiskt olika individer.

Chimärism är inte så ovanligt hos katter, så det är högst troligt att Quimeras fascinerande utseende beror på att hon är en chimär.

Katten Quimera
Instagram/gataquimera

Naturligtvis så har hon fått ett eget konto på Instagram med över 90 000 följare.

Katten Quimera
Instagram/gataquimera

Förutom sina annorlunda färger är Quimera precis som vilken annan katt om helst, och helt ovetandes om att hon blivit ett internet fenomen.

Katten Quimera
Instagram/gataquimera

Det påminner lite om katten Tux som bar på åkomman Vitiligo, katten som gick från svart till nästan helt vit.

Katten Quimera
Instagram/gataquimera

Glöm inte att dela den vackra katten till dina kattälskande vänner.

Rekommenderade till dig

Upplyftande

Det hjärtvärmande ögonblicket då hela gatan applåderar sjukvårdaren har blivit en värmande nyhet som fått stor spridning, vi behöver få lite uppmuntrande nyheter just...

Retro

Det är inte alla som äger en 70 år gammal tvättmaskin, än mindre tvättar sina kläder i den. Men det var precis vad den...

Upplyftande

I tuffa tider kommer folk nära varandra. Bilden av en muslimsk och judisk sjukvårdare som ber tillsammans har spridit sig som en löpeld på...

Upplyftande

Haha, snubben skickade sin hund till butiken då hans sug efter Cheetos blev outhärdligt medans han befinner sig i lockdown. Med hundratals miljoner människor...