Connect with us

Hallå, hur kan vi hjälpa dig?

Katter

Man kan inte få nog av katten Quimera – charmtrollet med två ansikten

katten Quimera
Instagram/gataquimera- Montage Newzblab

Katten Quimera har fullkomligt tagit nätet med storm, det räcker med att se en bild på henne så förstår man varför alla hänförs av katten med det unika utseendet.

Jag försöker alltid publicera nya storys, men trots att denna är ”gammal” så kan jag bara inte motstå att publicera de sköna bilderna.

Katten Quimera med två ansikten

Katten Quimera
Instagram/gataquimera

Den högra sidan av Quimeras ansikte är vackert bärnstensfärgad med ett slående gult öga. Den vänstra halvan av ansiktet mörk svart med ett öga som är isande blått.

Ansiktets tudelning är så distinkt att katten Quimera ser ut som två helt olika katter som tryckts ihop till en.

Katten Quimera
Instagram/gataquimera

Orsaken till hennes speciella utseende är troligen det biologiska fenomenet chimär, med celler från två genetiskt olika individer.

Chimärism är inte så ovanligt hos katter, så det är högst troligt att Quimeras fascinerande utseende beror på att hon är en chimär.

Katten Quimera
Instagram/gataquimera

Naturligtvis så har hon fått ett eget konto på Instagram med över 90 000 följare.

Katten Quimera
Instagram/gataquimera

Förutom sina annorlunda färger är Quimera precis som vilken annan katt om helst, och helt ovetandes om att hon blivit ett internet fenomen.

Katten Quimera
Instagram/gataquimera

Det påminner lite om katten Tux som bar på åkomman Vitiligo, katten som gick från svart till nästan helt vit.

Katten Quimera
Instagram/gataquimera

Glöm inte att dela den vackra katten till dina kattälskande vänner.

Kolla även in dessa

Övriga

Nu till hinderbana för ekorrar. Mark Rober satt i lockdown och var extremt uttråkad. Han beslöt sig då för att bygga en fågelmatare och...

Upplyftande

Caféet i Japan använder vattensvin som ett sätt att se till att reglerna om social distansering efterlevs. Men naturligtvis är det inga äkta vattensvin,...

Upplyftande

Mitt i New York Citys lockdown beslöt sig några för att starta ett ”distansparty” – så de kan tillbringa tid tillsammans på ett säkert...

Övriga

Att kärleken är universell är inte direkt dagens nyhetsflash, men visst blir man rörd av att se hur åsnan verkar uppskatta att ägaren är...