Följ sidan även här

Sök bland alla artiklar

Katter

Man kan inte motstå katten Quimera – charmtrollet med två ansikten

katten Quimera
Instagram/gataquimera. Montage/Newzblab

Katten Quimera har fullkomligt tagit nätet med storm, det räcker med att se en bild på henne så förstår man varför alla hänförs av katten med det unika utseendet.

Jag försöker alltid publicera nya storys, men trots att denna är ”gammal”, så kan jag bara inte motstå att publicera de sköna bilderna.

Katten Quimera med två ansikten

Katten Quimera
Instagram/gataquimera

Den högra sidan av Quimeras ansikte är vackert bärnstensfärgad med ett slående gult öga. Den vänstra halvan av ansiktet mörk svart med ett öga som är isande blått.

Ansiktets tudelning är så distinkt att katten Quimera ser ut som två helt olika katter som tryckts ihop till en.

Katten Quimera
Instagram/gataquimera

Orsaken till hennes speciella utseende är troligen det biologiska fenomenet chimär, med celler från två genetiskt olika individer.

Chimärism är inte så ovanligt hos katter, så det är högst troligt att Quimeras fascinerande utseende beror på att hon är en chimär.

Katten Quimera
Instagram/gataquimera

Naturligtvis så har hon fått ett eget konto på Instagram med över 90 000 följare.

Förutom sina annorlunda färger är Quimera precis som vilken annan katt om helst, och helt ovetandes om att hon blivit ett internet fenomen.

Det påminner lite om katten Tux som bar på åkomman Vitiligo, katten som gick från svart till nästan helt vit.

Katten Quimera
Instagram/gataquimera

Glöm inte att dela den vackra katten till dina kattälskande vänner.

Spana även in dessa

Katter

Ett katthärbärge i Barcelona hittar nya och smarta sätt att få folk att adoptera djuren, då centret blivit fullt av hemlösa katter vars ägare...

Livet

Haha – underskatt aldrig en katt som drar ner brallor på stackars oskyldiga hundägare som är ute på promenad med sin kära hund. Den...

Katter

En katt som tjuvåkte på tåget trodde kanske att den skulle komma undan utan biljett, men konduktören var obeveklig, ingen biljett, ingen resa… Känns...

Upplyftande

Har tidigare skrivit om hur folk älskar att äta flygmat på Singapore Airlines, och nu har även en skön video dykt upp som visar...