Connect with us

Hallå, hur kan vi hjälpa dig?

Katter

Möt charmtrollet Ikiru – katten som gärna sticker ut tungan när han ska fotas

katten sticker ut tungan
Bild: Emma / SWNS - montage/Newzblab

Möt Ikiru, katten som kanske inte direkt är fotogenetisk, men ett charmtroll som gärna sticker ut tungan så fort fotografering nalkas.

Den tre år gamla Ikiru har fått drygt 100 000 följare på Instagram, som älskar att se bilder av honom där han ”lipar” år fotografen.

Han har fått titeln ”The Blep King”, och den fluffiga katten med sin lilla rosa tunga skänker glädje till många som sitter i lockdown, och som saknar en egen katt.

Katten Ikiru som blivit kändis

Katten som gärna sticker ut tungan
Bild: Emma / SWNS

Katten Ikiru ägs av Rich och Emma som sa att de ”föll pladask för honom” första gången de såg honom.

Rich och Emma beslutade sig för att starta ett Instagram-konto, då vänner och familj hela tiden ville se nya bilder på hans roliga och fräcka nuna.

Katten som gärna sticker ut tungan

Måste sticka ut tungan
Måste sticka ut tungan Bild: Emma / SWNS

Rich sa: ‘Det är fantastiskt med all respons från så många människor och vi gläds över att han har varit till stor glädje för många människor i en svår tid. ‘Många människor i Italien som sitter i lockdown har delat bilder av honom.

Vet vad jag ska göra…

Måste sticka ut tungan
Bild: Emma / SWNS

‘Han har blivit lite av en kultfigur och hans popularitet har spridit sig till Spanien och andra platser. Hans största publik för närvarande är USA, särskilt i de stora städerna som New York och Los Angeles.

”Paret från Bradford, Storbritannien, fick Ikiru från en uppfödare när han var bara åtta veckor. Han är uppkallad efter den japanska filmregissören Akira Kurosawa.

Inte direkt den sötaste man sett – men utan tvekan ett charmtroll

katten sticker ut tungan
Bild: Emma / SWNS

Rich säger att han tillbringar två timmar om dagen för att uppdatera kontot och svara på alla meddelanden från hans följare, skriver metro.

”Människor tror att han alltid har tungan ute, men det sker i princip bara när det finns en kamera eller telefon i närheten, då sticker han ut tungan”, förklarar Rich.

”‘Han har detta fräcka uttryck och det verkar gå hem hos människor.”…..

Idolporträtt på katten som ständigt sticker ut tungan

katten sticker ut tungan
Folk har t.o.m skapat Ikiru fan art. Bild: David Griffin / SWNS

”Folk har till och med skickat oss fantastiska målningar, teckningar och skisser. ”Vi har några konstnärer som också målat honom ett par gånger.

Kolla även in dessa

Upplyftande

Mitt i New York Citys lockdown beslöt sig några för att starta ett ”distansparty” – så de kan tillbringa tid tillsammans på ett säkert...

Övriga

Att kärleken är universell är inte direkt dagens nyhetsflash, men visst blir man rörd av att se hur åsnan verkar uppskatta att ägaren är...

Upplyftande

Muslimer ber i Berlins kyrka med budskapet att tillsammans står vi enade. Vet att dessa bilder kommer reta gallfeber på extremhögern, men det skiter...

Upplyftande

En anonym miljonär har tagit till ett djärvt initiativ för att förbättra folkhälsan i den lilla byn Denchworth i Oxfordshire, England. När lockdown blev...