Publicerat i

Sprang tvärs över USA fem gånger klädd som Forrest Gump – samlade in drygt 500 000 kr till välgörenhet

Han sprang tvärs över USA fem gånger, allt för välgörenhet. Filmen Forrest Gump minns nog de flesta, bl.a scenen med chokladasken som blev en klassiker. Men även hans minnesvärda löptur tvärs över landet gjorde ett starkt intryck.

Inspirerad av filmen har en kille återskapat hans rutt. På vägen lyckades han samla in drygt 500 000 kr till välgörenhet, skriver unilad.

Sprang tvärs över USA fem gånger klädd som Forrest Gump

Rob Pope bestämde sig för att följa Forrests berömda väg över hela USA, för att samla in pengar till ”World Wildlife Fund” och ”Peace Direct”. Han sprang och gick varje dag och korsade USA fem gånger, han blev den första personen som gått till fots över landet fyra gånger på ett år…..

Den enorma utmaningen kom faktiskt från hans mor,  som uppmuntrade Rob till att ”göra en sak i ditt liv som gör skillnad”, innan hon dog. Han följde hennes råd och började kubba. Rob gjorde uppgiften ännu mer autentisk genom att ha liknande kläder som Forrest bar i filmen.

Rob sade:

Det var så många härliga människor som jag träffade. Inte bara i verkligheten. även på nätet fick jag kärlek i form av uppmuntrande kommentarer. Jag har lärt mig att vi inte behöver göra ”America great again”. Det är okej som det är.

Killen sprang tvärs över USA fem gånger