Connect with us

Vad kan vi hjälpa dig med?

Blandat

Kina kommer inte att massvaccinera mot Covid-19 säger Pekings hälsovårdschef

Kina kommer inte massvaccinera
Pexels

Kina kommer inte att massvaccinera sin befolkning säger Pekings hälsovårdschef, då landet nästan är helt fritt från Covid-19.

Dr Gao Fu – chef för ”Chinese Center for Disease Control and Prevention”, sa att massvaccinationer bara behövs om det kommer ett annat stort utbrott.

Enligt honom skulle det helt enkelt vara onödigt då landet fått viruset under kontroll, även om han inte utesluter behovet av det i framtiden.

Antal smittade per dag i Kina
Kredd: dailymail.

Landet registrerade 29 nya fall och inga nya dödsfall under natten, Kina har rapporterat 90.107 smittade och 4.734 dödsfall totalt.

Antal avlidna per dag i Kina
Kredd: dailymail.

”Det handlar om att balansera risker mot nyttan”, sa Dr Gao, som citeras av China News Service.

Han medgav dock att en ”storskalig vaccination” måste komma i fråga om landet drabbas av ett liknande stort utbrott som det i Wuhan förra året.

Han sa att för de första doserna av vacciner bör prioriteras till medicinsk personal i frontlinjen och de som arbetar förebyggande, rapporterar dailymail.

Kina kommer inte att massvaccinera

Kina kommer inte massvaccinera
Photo by Pixabay from Pexels

Säkerhetspersonal skulle sedan prioritera, följt av städ- och restaurangpersonal och tjänstemän som arbetar i trånga utrymmen.

Forskare runt om i världen arbetar dygnet runt med att utveckla ett vaccin för Covid-19.

Kina utvecklar minst åtta vaccinkandidater då man vill bli det första landet i världen som lanserar ett framgångsrikt vaccination mot patogenen.

Dr Gao Fu har tidigare sagt att Kinas första vaccin mot corona kan vara klart redan i september.

Landet tävlar med amerikanska och brittiska företag om att bli först med ett vaccin mot pandemin – en bedrift som skulle vara både en vetenskaplig och politisk triumf.

Förra månaden avslöjade Dr Gao Fu att han injicerat sig med ett experimentellt coronavirusvaccin. Han menar att det kommer att övertyga allmänheten att vaccinera sig, när vaccinet väl godkänns.

Introbild – Photo by Polina Tankilevitch from Pexels

Spana även in dessa

Upplyftande

Drygt 50 000 spanska flaggor ”planterades” under natten i en park i Madrid för att hedra de som fallit offer för COVID-19. Den gräsbevuxna...

Blandat

Kommer USA inom kort att drabbas av en andra våg? I så fall kommer sjukhussystemets sprickor bli till rena avgrunder, den annalkande hösten och...

Blandat

Nu till ambulansförare i Indien. Med nedvevade fönster och tjutande sirener berättar den 41-årige ambulansföraren varför han kör ambulans. ”Jag förlorade min mamma för...

Blandat

Mobben jagar ikapp bilisten och jag är glad att jag inte satt i den bilen. Videon som laddades upp på Youtube för några timmar...