i kategorin

Dagiset bad föräldrarna att klä sin dotter lite mer ”flickaktigt” – bästa responsen

Dagiset uppmanade den att klä sin dotter lite mer ”flickaktigt”, de kände att de var tvungna att bemöta kritiken.

När föräldrar lämnar sina barn på dagis så är ofta tiden knapp, de har miljoner andra saker att tänka på, har barnet rätt kläder för skogspromenaden etc.

Advertisement

Men att deras barn bär könstypiska kläder bör inte vara ett av orosmolnen. Fast ett danskt daghem tyckte dock helt annorlunda.

Nyligen vände sig Steve Rold till Reddit för att dela med sig av sin erfarenhet när dagiset kritiserade barnets klädstil.

Några av de äldre lärarna på daghemmet kom med förslag till hans fru att de skulle klä sin tjej mer flickaktigt, så att de andra barnen skulle veta att hon var en tjej.

Som förälder måste du verkligen välja dina prioriteringar och vad lägger din energi på”, sade Steve till Bored Panda. ”Just nu har vi andra prioriteringar än att klä upp henne för dagispersonalens skull.”

”Om det är en kulturell eller en generationsfråga förstår vi att de bara försökte hjälpa till,” sade Steve. ”Kanske ville de inte svara på en massa frågor från de andra barnen på daghemmet om varför vår baby inte är klädd i rosa och blommor”. ”Men vi kände ett behov av att ge tillbaka lite”.

Detta är föräldrarna Steve och Jessica Rolds

Steve och Jessica Rolds

Nyligen uttryckte personalen oro om att ett av deras barn inte var tillräckligt ”flickaktigt” klädd

</h3>

De skulle klä sin dotter lite mer ”flickaktigt” – då svarade de på bästa möjliga sätt….

klä sin dotter lite mer "flickaktigt"