Connect with us

Hallå, hur kan vi hjälpa dig?

Livet

Den knivkastande mamman på 50-talet – ingen curlingförälder direkt ***

Den knivkastande mamman

Kickar igång med den knivkastande mamman, som begåvats med döttrar med nerver av stål. Hon drog stora rubriker för sitt extremt skickliga yrkesutövande.

I början av 1900-talet, innan TV-apparater gjorde sitt intåg i våra hem fanns det saker som kallades för nyhetslistor.

De spelades vanligtvis upp i salongerna före filmen som en källa till aktuella nyheter och underhållning. Bland de mest bisarra klipp från dessa nyhetslistor var Louella Gallagher – den knivkastande mamman.

I klippet från 1950 kastar mamman Louella knivar på sina två döttrar, den 5-årige Connie Ann, och den två och ett halvt år gamla Colleena Sue.

Colleena Sue stod som måltavla för sin knivkastande mamma
Colleena Sue stod som måltavla för sin knivkastande mamma

Som berättaren påpekar är barnen till stor hjälp för Louella, som är en hejare på att kasta knivar. Den 5-årige Connie Ann är en veteran vad gäller att stå som måltavla för mors bestick…

Efter att några knivar landat runt henne ger femåringen sin lillasyster chansen att stå som levande måltavla när mamman låter sina knivar susa genom luften.

”… Uppenbarligen har Colleena Sue mer förtroende för son mor än vad publiken har,” konstaterar berättaren. ”Det krävs en stadig blick och starka nerver för att greja detta, men den här kvinnliga upplagan av William Tell verkar sakna nerver och har massor av självförtroende…”

Som alla knivkastare var Louella väldigt säker på sina färdigheter.

Louella Gallagher kastar knivar runt sin dotter
Louella Gallagher kastar knivar runt sin dotter

”Louella Gallagher var en mycket begåvad knivkastare. Det är underbart att se vad hon kunde göra då, ”sade David Adamovich, alias The Great Throwdini, till Weird Historian. ”Om jag skulle kasta knivar runt ett barn i dag skulle jag snabbt få socialtjänsten bankandes på min dörr.”

”The Great Throwdini”, som innehar drygt fyrtio världsrekord, är världens enda performancekonstnär som kastar runt två kvinnor på ett snurrande hjul. Hans konster kan ses i hundratals videor, till skillnad från Louella Gallagher, som bara har några få filmer.

Kastar knivar
WTF är bara förnamnet

Utöver informationen i den nyhetsrapporten och några andra, vet man väldigt lite om henne. Connie Anns namn visas dock i ett nummer av ”Showman’s Trade Review” från 1946, där hon kommenterar sin prestation som fyraåring i San Antonio.

Louella Gallaghers namn dyker upp igen 1987 i en upplaga av The Pittsburgh Press, som tackar henne för hennes välgörenhetsarbete i ”Hair Cut-a-Thon.”

Men det mest troliga är att det handlar om en annan Louella Gallagher, men om det nu är hon, föreställ dig då hur dessa hårklippningar gick till, stackars kunder, de måste ju satt kaffet i vrångstrupen…

Den knivkastande mamman Louella Gallagher

Allt annat än en curlande förälder

Kolla även in dessa

Livet

Sista inlägget för kvällen får bli om en massinvasion av gräshoppor. Det är inte lätt att bo i Indien. Landet präglas av fattigdom och...

Blandat

Det florerar åtskilligt med falska rykten om coronaviruset, där det ena är värre än det andra. Har som policy att när jag publicerar något...

Upplyftande

Mitt i New York Citys lockdown beslöt sig några för att starta ett ”distansparty” – så de kan tillbringa tid tillsammans på ett säkert...

Blandat

Virologen Shi Zhengli alias ”Bat Woman”, känd för sitt arbete med coronavirus hos fladdermöss, sade i en intervju på kinesisk statlig tv att virus...