Connect with us

Vad kan vi hjälpa dig med?

Övriga

Den döende kobran var så uttorkad att den sökte upp människor i byn för hjälp

kobran sökte upp människor
Youtube

Den stackars kobran sökte upp människor i den indiska byn, dess tillstånd var kritiskt då ormen led av extrem uttorkning.

Ormen var drygt 3.6 meter lång och arten är extremt giftig, men ormen visade ingen aggressivitet, den drack ur flaskan och bilderna blev snabbt virala.

Byborna kallade in ett zoologiskt räddningsteam som inte motade bort ormen, de erbjöd den vatten då de förstod att ormen led av uttorkning, det var därför den kom fram till de skräckslagna människorna i byn.

Ormar är komplexa varelser. Vissa är glada över dem, medans andra är livrädda, man kan ju faktiskt säga att de flesta är livrädda för dem, speciellt då i länder som har riktigt giftiga arter.

Den indiska kobran som även kallas för glasögonorm

kobran sökte upp människor
Image by Herbert Aust from Pixabay

Man räknar med att det för närvarande finns cirka 20-talet olika arter av kobror. Den mest kända arten är nog den indiska kobran eller glasögonormen (Naja naja) som den ofta kallas för p.g.a sitt speciella mönster på nackskölden som liknar ett par glasögon.

Kobrorna har till stor del olika nervgifter som förlamar livsviktiga organ såsom lungor och hjärta, men det finns även arter som har mera utpräglade vävnadsförstörande gifter.

Vissa kobror har en speciell tandfunktion som möjliggör för dem att likt en ”vattenspruta” spruta sitt gift mot angriparens ögon.

Dessa kobror brukar kallas för spottkobror, även om kobran alltså strängt taget inte spottar i vanlig bemärkelse.

Därför är det värmande i filmen att se hur de hjälper denna stackars orm att återställa sin vätskebalans, innan de till slut flyttade ormen tillbaka till den vilda naturen, långt borta från byar och människor.

Kobran sökte upp människor för att få hjälp under den långa torkan

Spana även in dessa

Livet

En minderårig version av Dynamit-Harry i Kina släppte ner en smällare i en gatubrunn och ”satan i gatan,” vilken jädra smäll. Pojken fick brännskador...

Blandat

Rymdstationen ISS läcka har gäckat astronauter under en längre tid, och trots ett idogt letande så har man inte hittat den. Astronauterna på den...

Livet

Nu finns ”Breathable Bacon” – ansiktsmasken som är ett måste för alla som verkligen älskar lukten av bacon. Det amerikanska företaget som tagit fram...

Övriga

Staden Chicago rankas som den ”mest råttiga stad” i USA, en bedrift som ingen direkt skulle vara stolt över, och än värre, detta för...