Connect with us

Sök bland alla artiklar

Blandat

Vad var det egentligen för konstigt ljuskluster som skrämde vettet ur folk på Hawaii?

konstigt ljuskluster
Pixabay

Ett konstigt ljuskluster for över himlen i Hawaii och skrämde vettet ur många människor, men det var inte frågan om några aliens, eller var det det?

Som om 2020 inte redan utkristalliserat sig som ett jobbigt år, en rasande pandemi, naturkatastrofer och annat elände.

I helgen såg boendes på Hawaii mystiska ljussken fara över natthimlen, och snabbt skapades en masshysteri, kryddad med konspirationsteorier och bisarra antaganden.

Skrämde vettet ur folk på Hawaii

Medan många hoppade på tåget och kallade det för UFO´s, eller en potentiell utomjordisk attack, trodde andra att det var en militär attack utifrån.

Medan paniken steg i regionen, räknade forskare ut vad ljusen på himlen faktiskt var.

Enligt John O’Meara, chefsvetenskapsman vid ”WM Keck Observatory” på Hawaii, härrörde ljuset inte från utomjordingar eller från militären, utan faktiskt från en boosterraket.

O’Meara berättade för Maui Now att det var med största sannolikhet rörde sig om rester av en boosterraket som orsakade ljusklustret på himlen.

Det var inga UFO´s, eller?

konstigt ljuskluster
Image by MasterTux from Pixabay

Raketen användes för att skjuta upp en venezuelansk kommunikationssatellit 2008, och efter år av förfall i omloppsbana så rasade delar ner i atmosfären där de bromsades upp och som nu blev synliga.

O’Meara höll med om att det var spöklikt, men säger att det inte är ovanligt att rymdskräp faller från himlen.

Men vanligtvis uppstår inte en så kraftig ljusshow. Vi ’hade ”tur” att det var synligt för det mänskliga ögat, avslutar han.

Men andra teorier föreslår drönare

Medan många forskare tror att ljusen kom från Venesat-1-satellitraketkroppen, finns det fortfarande ingen konsensus om vad som orsakade de mystiska ljusklustren på natthimlen.

Chefsinstruktören vid ”Maui Flight Academy” berättar för Maui Now att det troligen orsakades av drönare och inte av meteorer.

Ett konstigt ljuskluster som ännu inte fått sitt slutgiltiga svar

Introbild- Image by Comfreak from Pixabay

Spana även in dessa

Blandat

Alla missade asteroiden som for förbi jorden, det var först dagen efter som den upptäcktes avslöjar nu astronomer. Asteroiden som var stor som en...

Blandat

COVID-19 fanns i Italien redan så långt tillbaka som i september 2019, det säger nu forskare i Italien. Världshälsoorganisationen säger att COVID-19 var okänd...

Blandat

För 30 år sedan sögs en pilot vid British Airways ut från cockpit mitt under en flygning från Birmingham till Malaga, och överlevde mot...

Blandat

Två av Nya Zeelands mest våldsamma Maori MC gäng har grävt ner stridsyxorna efter flera års bitter rivalitet för att enas mot en australisk...