Connect with us

Sök bland alla artiklar

Blandat

När Kreta inte visar sin bästa sida – nu råder totalt kaos efter kraftiga oväder

Kreta kraftiga oväder
Pixabay

Hem, butiker, stränder och gator översvämmades på ön Kreta i Grekland idag sedan kraftiga oväder orsakat kaos på den norra delen av ön.

Bilder visar hur bilar flöt i vattnet, låg huller om buller på gatorna, medans vägar och trottoarer kollapsade i det framrusande vattnet.

Flodbäddar rämnade och vattnet steg mer än en meter och översköljde hem och butiker och hela stadsdelar översvämmades av vatten.

Brandkåren fick in drygt 300 samtal från desperata invånare, främst för att pumpa vatten, men även hjälpa 18 nödställda personer som satt instängda i bilar och byggnader i regionerna Heraklion och Rethymon.

Minst 60 brandmän och 20 fordon deltog i räddningsoperationer på ön, tillsammans med Kretas specialenheter för katastrofinsatser, sade en brandkårstjänsteman.

Meteorologer hade utfärdat en vädervarning som spådde kraftiga regn, och det är andra gången på tre veckor som Medelhavsön drabbas av en förödande storm, skriver Global News.

Kreta drabbas av kraftiga oväder

Introbild – Image by Albrecht Fietz from Pixabay

Spana även in dessa

Livet

En irriterad flygpassagerare fäster tuggummi i kvinnans hår då håret skymde monitorn. Klippet som delats flitigt på TikTok har delat folk i två läger....

Livet

Polsk riksdag brukar betecknas som ett stormigt möte utan resultat, som i överförd bemärkelse kan avse oreda eller kaos i allmänhet. Uttrycket härstammar från...

Blandat

Världens högsta utomhushiss är en glashiss som glider uppför sidan av en enorm klippa i Zhangjiajie i Kina. Hissen som är 326 m hög...

Blandat

För 30 år sedan sögs en pilot vid British Airways ut från cockpit mitt under en flygning från Birmingham till Malaga, och överlevde mot...