kupp för att störta Putin
Youtube

Ukrainas spionchef: En kupp för att störta Putin ”är redan på gång”….

Pågår det redan nu en kupp för att störta Putin, i alla fall enligt generalmajor Kyrylo Budanov, chef för Ukrainas militära underrättelsetjänst.

Kyrylo Budanov säger att Vladimir Putin kommer avlägsnas från makten och att Ryssland kommer förlora kriget i slutet av detta år.

Han menar också att Ukrainas framgångar kommer att vända på kriget någon gång i slutet av Augusti, det blir en vändpunkt.

Generalmajor Kyrylo Budanov

Kyrylo Budanov
Kyrylo Budanov. Image via Youtube

Den 36-årige generalmajoren sa att han är ”optimistisk” att ett nederlag kommer att innebära slutet för den ryske presidenten.

De flesta striderna kommer att ha upphört i slutet av detta år, vilket kommer leda till ett maktskifte i Kreml, sa han till Sky News.

”Denna process har redan påbörjats och som ett resultat kommer vi att återta alla territorier, inklusive Donbass och Krim.”

Kyrylo Budanov i exklusiv intervju

Han avfärdade att det skulle handla om propaganda som en del av informationskriget, och var säker på sitt påstående.

”Det är mitt jobb, det är mitt jobb, om inte jag, vem skulle då veta detta?”

Det kommer samtidigt som uppgifter från en oligark sade att att Putin är ”mycket sjuk i blodcancer”.

Miljardären sägs ha spelat in samtalet i hemlighet och uttryckte sitt förakt för den ”galna” presidentens invasion av Ukraina.

Tidningen New Lines, som fick tag i inspelningen, sa att de kunde autentisera miljardärens identitet, men höll namnet hemligt på grund av risk för repressalier.

Kupp för att störta Putin

kupp för att störta Putin
Youtube

General Budanov, som även korrekt förutspådde Rysslands invasion tidigare i år, hävdade också att Putin är svårt sjuk.

Vissa rykten antyder också att Putins högsta befälhavare skulle vägra att slå till mot Ukraina eller västvärlden med kärnvapen, på grund av oro över hans hälsa.