”Larry the cat” firar 10 år som förste råttfångare på Downing Street 10

Storbritanniens främsta råttfångare, ”Larry the cat”, eller katten Larry som vi säger på svenska firade sin tioårsdag av sin ankomst till Downing Street 10 höromdagen.

Katten, adopterad från Battersea Dogs & Cats Home, togs dit för att komma till rätta med återkommande råttangrepp vid den brittiska premiärministerns officiella bostad.

Tänk att han blivit en av världens mest berömda katter, fast det vet han ju såklart inte om, han är bara nöjd om han får sätta klorna i några objudna råttor.

Downing Streets webbplats beskriver Larrys uppgifter som ”att välkomna gäster till huset, inspektera säkerheten och testa antika möbler för att se om de passar för en tupplur”.

David Cameron har sagt att Larry är ”lite nervös” när han hälsar på män, och spekulerar i att det kan bero på dåliga erfarenheter av män innan han kom till katthemmet.

Cameron berättade att Barack Obama var ett uppenbart undantag från denna rädsla: han sa, ”Glädjande nog gillade han Obama. Obama klappade honom och han var helt tillfreds med Obama.

När president Donald Trump och hans fru Melania Trump var på statsbesök i Storbritannien, så tog Larry skydd från regnet genom att lägga sig under Trumps pansrade Cadillac och man kunde inte locka fram honom.

Det ledde till att Jon Sopel från BBC twittrade: ”BREAKING: anti-Trump demonstrators fail to stop @realDonaldTrump motorcade, but @Number10cat does”.

”Larry the cat” som adopterades från ett katthem är nu en av världens mest berömda katter