Idiotföretaget som lanserade ett skjutvapen som mer liknar en käck LEGO-pistol

Ett vapenföretag i Utah lanserade en LEGO-pistol, alltså ett fullt funktionsdugligt vapen som ser ut som en LEGO-leksak, man undrar ju hur fan de tänkte…

Skulle någon peka på mig med detta vapen skulle man ju bara skratta, helt ovetandes om att det är precis lika dödligt som andra vapen.

Men vapenföretaget har nu tvingats stoppat produktionen av sin färgstarka Block 19-pistol, efter att ha fått massiv kritik, skriver odditycentral.

Företag ”Culper Precision,” som specialiserat sig på att ”göra skjutvapen mer personliga till ett rimligt pris”, visade nyligen upp sin Block 19, en äkta Glock-pistol som liknade ett barns leksak.

Vapnet väckte stor uppmärksamhet från alla, inklusive vapenkontrollaktivister och ideella organisationer, som beskrev pistolen som oansvarig och farlig.

Så smaklöst och högst oansvarigt

LEGO-pistol
Photo: Culper Precision/Instagram

En organisation skrev till och med till LEGO och bad det danska företaget att ingripa, vilket de gjorde och skickade en ”cease and desist” till företaget. (*stoppa påstådd olaglig verksamhet)

Det är vettigt med tanke på utseendet på Block 19, liksom det faktum att företaget nämnde LEGO i sitt marknadsföringsmaterial.

”Vi tvingades dra tillbaka vapnet, skrev företaget i ett Instagram-inlägg men tillade att Block 19 var tänkt att promota att vapen är ”för alla”.

LEGO ska vara leksaker och inget annat!

LEGO-pistol
Image by M W from Pixabay

Tyvärr för Culper Precision delade inte LEGO deras syn och efter samråd med sina advokater beslutade företaget att avbryta produktionen av pistolen.

Den leksaksliknande Glocken, som såldes för mellan $ 549 och $ 765, tillverkas inte längre, men Culper Precision verkar vara ha svårt att släppa detta.

Fattar de inte konsekvenserna av att lansera en ”LEGO-pistol”

De vände sig till Instagram och postade att människor ”har rätt att anpassa sin egendom så den ser ut som de vill ha den”.

Intressant är att i USA är det olagligt att sälja barnleksaker som liknar riktiga vapen, men det finns ingen lag som uttryckligen hindrar tillverkare från att skapa en pistol som liknar en leksak.

Introbild – Image by M W from Pixabay