Connect with us

Vad kan vi hjälpa dig med?

Blandat

För första gången har man hittat levande coronavirus på fryst mat – bekräftar nu Kina

levande coronavirus på fryst mat
Pixabay

Kina har bekräftat upptäckten av levande coronavirus på fryst mat, upptäckten gjordes på en fryst förpackning med importerad fisk i hamnstaden Qingdao.

Landets hälsovårdsmyndighet beskrev det som den första upptäckten i sitt slag inom den globala handeln med frysta livsmedel.

Det kinesiska centret för sjukdomsbekämpning och förebyggande (CDC) sade på lördagen att de upptäckt och isolerat coronavirus på förpackningar.

Efter att ha testat cirka 11 miljoner invånare i Qingdao så hittades inga nya klusterfall, där nyligen ett nytt klusterutbrott bröt ut.

Levande coronavirus på fryst mat hittades i staden Qingdao

levande coronavirus på fryst mat
Qingdao. Image by ppq_jzf from Pixabay

Upptäckten gjordes när man smittspårade källan till det senaste utbrottet i staden. Det visade sig att då att man hittade ”smittade förpackningar,” som kan ha varit orsaken till utbrottet.

Det är första gången i världen som ett levande coronavirus isolerats från en förpackningen med frysta livsmedel, rapporterar timesofindia.

Men nyhetsbyrån Xinhua sa att risken att smittas av frysta matförpackningar är ytterst liten, med hänvisning till alla de prover som tagits.

Totalt har man tagit 670 000 tester på frysta matförpackningar och livsmedelsförpackningar, och endast 22 prover testades positivt för viruset, enligt CDC.

I juli stoppade Kina importen av frysta räkor efter att det dödliga viruset hittades på matförpackningar och på en innervägg i containern.

Introbild – Image by ElasticComputeFarm from Pixabay

Spana även in dessa

Blandat

Flaskmatade spädbarn kan få i sig miljontals bitar av mikroplaster, visar nu ny forskning som belyser överflödet av plast i våra livsmedelsprodukter. Människor får...

Blandat

En fitnesstränare och influencer menade att coronaviruset bara var fejk, men tvingades tänka om då han insjuknade i Covid-19. Den 33-årige Dmitriy Stuzhuk varnade...

Upplyftande

Ett svartvitt foto har blivit en symbol för hopp, en liten ljusglimt av det ”nya normala” som vi alla så längtar efter. Vi lider...

Blandat

Historiens värsta rymdkrasch kan dessvärre ske i natt då en rysk satellit och kinesisk raketdel ligger på kollisionskurs med varandra. Det kan bli en...