Polisen använde en levande orm under ett förhör, och det var ingen liten orm, den var ca två meter lång, då erkänner man nog det mesta…

Polisen i Papua Jayawijaya-distriktet, Indonesien, har nu utfärdat en offentlig ursäkt sedan en video postades online, där en misstänkt tjuv hotades med en två meter lång orm

Mänskliga rättsaktivister i Indonesien fördömer handlingen. I videon ses mannen sitta barfota, fastkedjad och livrädd, medans poliser placerar ormen i ansiktet och hotar att stoppa ner den i mannens byxor.

Lätt att erkänna om man får en sån här i brallan…

levande orm under ett förhör

Den lokala polischefen Tonny Ananda Swadaya gick ut med den offentliga ursäkten, men påpekar att social media gjorde en alltför för stor grej av händelsen, eftersom ormen inte var giftig och den misstänkt aldrig var i fara.

Enligt människorättsadvokaten Veronica Koman är användning av levande ormar mycket vanligt bland polisen och militären i västra Nya Guinea, särskilt mot etniska melanesiska folket.

Rapporter om kränkningar av de mänskliga rättigheterna är vanliga från Papua, där separatisterna länge sökt självständighet från Indonesien, skriver BBC.

Använder en levande orm under ett förhör