Connect with us

Hallå där, vad letar du efter?

Blandat

Mojängen ”Lick” är designad för att ”slicka oss rena” – som en katts tunga

Ska slicka oss rena
Lexus Design Award 2020

En manick som ska slicka oss rena, kan det vara framtidens melodi? Vid först anblick finner man den absurd, men vid närmare eftertanke så är den ändå ganska banbrytande.

Den ser ut som ett snäckskal och dess renande funktion efterliknar en katts tunga!

Ska slicka oss rena

Ska slicka oss rena
Lexus Design Award 2020

Den ryska produktdesignern Irina Samoilova har slagit världen med häpnad med sin uppfinning. Det är ett bärbart kroppsreningskoncept som heter ”Lick”. Den har redan säkrat henne en plats bland finalisterna i Lexus Design Award 2020.

Den är tänkt att hjälpa alla som inte har möjlighet eller tillgång till bad eller dusch, främst sängliggande patienter som inte kan göra det på egen hand. skriver rbth.

”Lick” är en praktiskt liten bärbar ”minitvätt” som är lätt att rengöra, så den är perfekt för campare och resenärer.

Lick kanske revolutionerar hemtjänsten

Ska slicka oss rena
Lexus Design Award 2020

Den är försedd med ett skal som döljer huvudmekanismen och vätskebehållaren, samt den roterande ”tungan”.

”Tungan” ser ut och fungerar på samma sätt som en katts tunga, naturens mest effektiva självtvättande redskap.

”Tungans” struktur är försedd med små gropar som kan fånga upp svett och smuts på huden, ja till och med hår. Tungan är mjuk och fjädrande och anpassar sig till alla former den pressas mot.

Uppfinnaren Irina Samoilova

Uppfinnaren Irina Samoilova
Irina Samoilova – Lexus Design Award 2020

Uppfinnaren Irina Samoilova studerar för närvarande vid ”Moscow State Stroganov Academy of Design and Applied Art”, enligt Fast Company kom hon på idén med ”Lick” när hennes mormor blev sjuk och sängliggandes.

Bortsett från desinfektionsservetter eller tvättlappar så finns det inget effektivt och bekvämt tvättsystem på marknaden, så hon beslutade att hitta på något eget.

Det finns ingen fungerande prototyp ännu, men Irina arbetar tillsammans med mentorer hos Lexus Design och hoppas kunna presentera den på utställningen Milan Design Week 2020 i april, tillsammans med fem andra finalister.

Vinnaren koras i Italien, men Irina funderar redan nu på att börja massproducera den.

Rekommenderade till dig

Upplyftande

Mannen gav henne en lapp som gjorde henne tårögd, och jag fattar precis hur hon kände, blev själv tagen av storyn, dess enkla men...

Blandat

Nu till vikingar kontra nynazister. Medeltidsälskare har blivit alltmer oroade av hur nynazister och högerextrema grupper missbrukar medeltida historia. Dokumentären som precis släppts visar...

Upplyftande

Det hjärtvärmande ögonblicket då hela gatan applåderar sjukvårdaren har blivit en värmande nyhet som fått stor spridning, vi behöver få lite uppmuntrande nyheter just...

Upplyftande

I tuffa tider kommer folk nära varandra. Bilden av en muslimsk och judisk sjukvårdare som ber tillsammans har spridit sig som en löpeld på...