Därför ska du aldrig använda lim i håret – expert varnar för farlig TikTok-trend

Någonstans säger det sig självt att det är en dålig idé med att ha lim i håret, men den farliga trenden fortgår på TikTok och nu varnar en expert för farorna.

Nyligen har det förekommit flera incidenter med folk som använt lim i håret sedan Tessica Brown experimenterade med ”Gorilla Lim” på TikTok för att hålla håret på plats, när hennes hårspray tog slut.

Historien om ”Gorilla Glue Girl” blev snabbt viral och jag läste om den för några dagar sedan och tänkte ”Men hallå”. Hela håret blev som cement och hon tvingades operera bort limmet.

Gorilla Glue Girl får sitt lim avlägsnat

Och nu har folk börjat kopiera den farliga trenden, bl.a en man som applicerade det kraftfulla limmet på läpparna hamnade på akuten.

Nu varnar hårexperten Nicole Petty för de faror som är förknippade med att använda lim i håret, rapporterar dailystar.

”Även om många kanske tar till desperata åtgärder för att behålla sina hårförlängningar, är det av flera skäl aldrig en bra idé att använda lim på håret.

”För det första kan limmet orsaka irreparabel skada på hårbotten, eftersom det kan blockera porerna i hårbotten, skada hårsäckarna och bränna / torka ut håret.

Ha INTE lim i håret

Ha INTE lim i håret
Bild: SEAB

”Men det är inte den enda faran, eftersom limmet som ofta används för att binda konstgjorda hår innehåller höga koncentrationer av lösligt latexantigen.

Trots att latex finns i många olika hushållsartiklar har en upprepad exponering varit känd för att sensibilisera människor, vilket resulterat i allergiska reaktioner och i vissa fall anafylaktisk chock.”

Hon tillade: ”En annan indirekt risk med att ha hårförlängningar limmade på hårfästet är håravfall.

Även om limmet för stunden fixar frisyren så kan användandet på lång sikt skapa hårförtunning eller håravfall senare i livet.”

Istället föreslår Nicole att man använder ”hårfästningar som kan klippas in” som ett alternativ.

Introbild – Image by Free-Photos from Pixabay

Spana även in dessa

Kuslig spökstad fastfrusen i tiden med djävulska temperaturer ner mot – 50°C

Kusliga bilder från en rysk spökstad, ca 18 mil från staden Vorkuta, efter att invånarna flytt dess outhärdliga temperaturer på hiskeliga -50°C. Vorkuta är en...

Farhågor kring stängda gränser och alla nya varianter av coronaviruset

Det känns som att antal hotande varianter av coronaviruset aldrig tar slut. Det poppar ständigt upp nya varianter som hotar våra förhoppningar om ett...

5 hårresande mysterier om kusliga ”spökskepp” som lever vidare än idag

Bara ordet spökskepp ger en kalla kårar, minns att jag för många år sedan läste en bok som hette dödsskeppet, när man väl mönstrat...

Senaste inläggen