5 jobbiga tecken på att ditt liv håller på att förändras – och det till det bättre

Här är 5 tecken på att ditt liv förändras till det bättre, även om det för stunden känns motigt och jobbigt, men det är just de tecknen som utgör markörerna i din livsresa.

1 – Allt känns främmande och saker du uppskattat tidigare ger ingen glädje längre

Du har troligtvis upplevt en sån känsla i mindre skala då och då, det tillhör livet. Men en känsla där absolut ingenting längre känns bekant eller genererar någon glädje betyder ofta att du helt enkelt vuxit ur gamla ditt liv, såsom du känner till det.


På väg till dit nya ”jag”

liv förändras till det bättre

Det kan vara extremt obekvämt, men gynnsamt utifrån det faktum att du nu är redo att börja på ny kula.

2 – Saker som en gång kändes tilldragande känns nu föråldrade

Din favoritlåt som du lyssnat på tusentals gånger känns plötsligt intetsägande. Ditt gamla favorithak känns plötsligt gammal och sunkig. Du har helt enkelt vuxit ifrån dem, och det kan kännas riktigt sorgligt.

Du ser det inte ännu, men nya saker är på väg. Du måste bara släppa det gamla först.


3 – Du har isolerat dig lite från omvärlden

Det kan skära sig med att hänga med samma människor som kände ”ditt gamla jag”, nu när du börjar förvandlas till en delvis ny människa. Isolationen kan upplevas som ensam ibland, men du befinner dig i din kokong.

En resa man gör själv

Öken

Dina verkliga vänner kommer att stötta dig genom denna jobbiga period, och de som inte accepterar ditt ”nya jag” försvinner och lämnar mer utrymme till de människor som är dina verkliga vänner i din nya livsfas.

4 – Du har nått din ambition – men nu känner du dig fast

Du känner skuld över att du inte längre är tacksam inför de saker du en gång arbetade så hårt för att uppnå. Du känner också oro inför utsikterna att behöva arbeta så hårt för att ännu en gång uppnå ditt stora mål.

Hur kommer jag vidare?

livet till det bättre

Men det är alltid okej att ta en paus. Det faktum att vi uppnått en ambition bara för att sätta upp ett nytt mål kan känna skrämmande, man måste göra om allting igen, det känns som en stor SUCK.

Men det är ju så mycket bättre än alternativet. Du är inte fast, du känner bara att det är dags med något nytt.

5 – Du känner förtvivlan inför vissa saker

Hopplöshet kan vara din bästa vän ibland. Det är när vi är redo att helt ge upp, det kan vara då vi lyckas gräva tillräckligt djupt och hitta den lösning som funnits framför näsan hela tiden.

Om du känner förtvivlan inför vissa problem, så är du är redo att hitta en annan lösning. Eller ännu bättre, du är redo att lägga dina bekymmer bakom dig, så att du kan utforska den väg som var avsedd för dig.

En stark olustkänsla blossar upp

liv förändras till det bättre

Det kan kännas plågsamt när du har försökt tvinga fram ett resultat länge, men det är inte ett nederlag du upplever, det är den omdirigering du så väl behövt.

Det kan kännas väldigt obekvämt nu, men snart kommer du att kunna se tillbaka på allt och inse att det var meningsfullt. Du är nu rustad inför nya och bra saker som kan komma in i ditt liv.

För tillfället kan du bara njuta av åkturen och lära dig så mycket du kan under resans gång.