Vad sägs om att kunna bo i lyxiga igloos på Nordpolen – snart har du chansen

Vill du bo i lyxiga igloos på Nordpolen? Då har du snart chansen. Med start i april nästa år, dock endast under en månad, kommer reseföretaget ”Luxury Action” att inrätta ett ”pop-up” hotell på Nordpolen.

Med 10 uppvärmda ’igloos’ (läs: ultralyxiga kupoler) kommer gästerna att sova under bar himmel med hänförande norrsken spelandes på himlen ovanför.


Men en vistelse på världens nordligaste ”hotell” kostar skjortan, då gästerna tvingas betala cirka 950.000 kr per person, det för en natt på Nordpolen och två nätter på Svalbard, som ligger halvvägs mellan Norge och Nordpolen.

Resan inkluderar alla flygningar och transporter, en arktisk vildmarksguide, en personlig kock samt säkerhetsarrangemang som ska skydda gästerna från det lokala djurlivet, såsom isbjörnar, sälar och renar.

Grundaren av ”Luxury Action”, Janne Honkanen säger till Standard: ”Gästerna kan förvänta sig temperaturer på minus 20 grader, vackra arktiska landskap och massor av information om Arktis speciella natur.”


Byggnaderna som testats under extrema arktiska väderförhållanden, är alla utrustade med egna badrum med glastak och glasväggar.

April är den enda månaden under året som turister säkert kan besöka Nordpolen – som nås med helikopter under denna månad, och med fartyg i juni och juli. Endast cirka tusen turister besöker årligen Nordpolen.

Janne Honkanen fortsätter: ”Jag tror på omvälvande resor, vilket innebär att vi introducerar gästerna till den lokala kulturen, lokalbefolkningen, omgivande natur och dess djurliv.

”Samtidigt är Nordpolen den perfekta platsen för att informera om klimathotet, och våra gäster är de bästa budbärarna i världen. Vi kompenserar alla resor genom att plantera träd och återvinning, allt för att få ett negativt kolavtryck.”

Lyxiga igloos på Nordpolen

Lyxiga igloos på Nordpolen
Getty Images/iStockphoto

Utforska Nordpolen med guide

Utforskar Nordpolen
Luxury Action

Nordpolen bjuder på hissnande vyer och MYCKET is

Utforskar Nordpolen
Luxury Action

Chansen att se en Isbjörn i sin naturliga miljö

Isbjörn
Luxury Action

Glöm inte att dela upplevelsen till dina vänner!