Connect with us

Vad kan vi hjälpa dig med

Blandat

Möt den japanska mannen som tagit världens första magisterexamen i ninja-studier

magisterexamen i ninja-studier
Youtube

Genichi Mitsuhashi tog sin magisterexamen i ninja-studier och blev därmed den första personen i världen som fick den ärofyllda titeln.

På tisdagen visade han upp sina ninja-färdigheter i Iga, där universitet Mie 2017 inrättade världens första forskningscenter med fokus på ninja. Det är en bergsklädd stad som en gång i tiden var hem för ninjas.

Ordet ninja som består av orden nin och sha/ja, är japanska och kan översättas till ”dold person”. Ordet används som benämning för individer som praktiserar ninjutsu.

Efter att ha studerat jordbruk tillbringade Mitsuhashi två år på att utöva sina färdigheter inom kampsportens ädla konst.

”Jag kände att jordbruket påminde mycket om kampsporten,” det är ungefär samma rörelsemönster, sade Mitsuhashi.

45-åringen betonade sambandet mellan ninja och jordbruk. I filmen bär och kokar han vatten, klyver ved och plockar äpplen.

Man lever i samklang med naturen och odlar sin egen mat

magisterexamen i ninja-studier
Photo by Evgeny Tchebotarev from Pexels

”I tider av COVID-19 och jordbävningar så uppstår problem eftersom vi inte har tillräckligt med vatten eller mat.

Men vi kan förbereda oss på katastrofer genom att laga vår egen mat, förbereda oss med vatten och så vidare, ”sade han.

”Det är viktigt att lära sig ninjutsu (art of ninja) på en plats nära miljön där ninjorna ursprungligen fanns, så barnen i nästa generation kan utöva ninjutsu på ett sätt som liknar den sanna läran.

”Ursprungligen studerade jag vid institutionen för jordbruk, så jag praktiserade jordbruk, men jag utövade också kampsport från början, jag kände att jordbrukets rörelser var mycket lik kampsportens rörelse.”

”Ninjas lever också normalt. Så i deras dagliga liv producerade de livsmedel, skyddade naturen, upplevde jordbävningar och tyfoner, men de hade fortfarande mat och vatten, de var väl förberedda på katastrofen.

Har tagit magisterexamen i ninja-studier

Spana även in dessa

Hundar

En fransk bulldogg med en fartfylld morgonrutin har förbluffat och charmat folk på TikTok till max, och visst rycks man med i deras härliga...

Livet

En man i Australien blev förvånad över att någon ringde på hans dörr kl 02, än mer förvånade blev han då han såg att...

Upplyftande

Den libanesiska studenten Chadi Haddad åkte till det närliggande Saint George-sjukhuset i Beirut. Mitt bland alla frivilliga som rensade bland spillrorna började han spela...

Övriga

Satellitbilder avslöjar att det finns nästan 20 procent fler pingvinkolonier i Antarktis än vad man tidigare trott. De nya bevisen på ytterligare 11 kolonier...