Connect with us

Vad kan vi hjälpa dig med?

Övriga

Chicago utses till USA´s ”mest råttiga stad” för sjätte året i rad – spana in listan ####

mest råttiga stad
Pixabay

Staden Chicago rankas som den ”mest råttiga stad” i USA, en bedrift som ingen direkt skulle vara stolt över, och än värre, detta för sjätte året i rad.

Skadedjursföretaget Orkin i Atlanta rankar 50 amerikanska städer baserat utifrån antalet råttbekämpningar, från 1 september till 31 augusti varje år, skriver CNN.

”Gnagare är experter på att sniffa sig fram till mat och skydd, och de är väldigt framgångsrika och ihärdiga i sitt arbete.

Bostäder erbjuder den perfekta livsmiljön för gnagare, och när de väl bosatt sig där kan de reproducera sig snabbt och i stort kvantiteter, ”säger företaget i ett pressmeddelande.

USA´s ”mest råttiga stad” Chicago

USA´s "mest råttiga stad" Chicago
Råttornas paradis. Image by David Mark from Pixabay

Ansträngningar för att få ner stadens råttpopulation har pågått i flera år. År 2016 började många av invånarna till och med att skaffa katter för att få bort råttorna.

2016 började många skaffa katter

Stadens lockdown har inte bara påverkat människorna, det har även förändrat tillvaron för gnagarna, som nu tvingats leta efter nya ”matställen”då många restauranger hållit stängt, enligt Orkin.

De varnar också att problemet ”bara kommer att fortsätta öka,” nu när månaderna blir kallare och gnagarna börjar söka efter skydd.

Av de övriga städerna i fallande ordning på företagets berömda lista återfinns:

  • Los Angeles
  • New York
  • Washington DC
  • San Francisco
  • Detroit
  • Philadelphia
  • Baltimore,
  • Denver
  • Minneapolis.

Introbild – Image by sipa from Pixabay

Spana även in dessa

Livet

En minderårig version av Dynamit-Harry i Kina släppte ner en smällare i en gatubrunn och ”satan i gatan,” vilken jädra smäll. Pojken fick brännskador...

Livet

Det blev en minst sagt jobbig reflektion i spegeln för henne. Connie White från Skottland publicerade bilden på Instagram, och ganska snabbt upptäckte folk...

Hundar

Just nu pågår en viral utmaning där folk lägger upp mindre smickrande bilder av sina hundar och bilderna är riktigt roliga. Speciellt nybadade hundar...

Blandat

En fyrverkeriattack mot en polisstation i Paris för några dagar sedan aktualiserar frågan om det inte är läge att helt förbjuda dom? Förr sköts...