Connect with us

Vad kan vi hjälpa dig med?

Blandat

Hur kommer det sig att Moldavien saknar turister – ja varför är det så?

Moldavien
Unsplash

Moldavien, allvarligt, vad kan man om det egentligen? Har inte ens en susning om vad huvudstaden heter, och då är jag ändå ganska skarp på huvudstäder.

Och faktum är att Moldavien är det minst besökta landet i Europa. Youtubern ”baldandbankrupt” besökte dess huvudstad Chişinau för att utröna varför inga väljer att turista i landet.

Moldaviens huvudstad Chişinau – hette tidigare Kishinev

Det tog inte lång tid att för honom att hitta svaret….. Åratal av stöld och korrupta politiker har lämnat landet i ett bedrövligt skick.

Det är förfallet så det förslår, med trasiga trottoarer, övergivna byggnader i en helt intetsägande stad. Inte direkt det man suktar efter när man åker på semester.

Men kanske finns där pärlor, har faktiskt inte ens någon idé om vad i så fall. Men så kan jag också NADA om landet i fråga. Men här är lite geografiska fakta från Wikipedia:

Landskapet är mestadels låglänt, flackt och böljande. I norr och söder finns stäpp. Den norra delen av landet är kuperad. Moldaviens högsta berg är Dealul Bălănești, 429 meter högt.

Cathedral of the Nativity of Christ

Moldavien
Image by 2427999 from Pixabay

Den lägsta punkten är floden Dnjestr, som ligger två meter över havet. Moldaviens bördiga jord, framför allt svartjorden på stäppen i söder, och kontinentala klimat har gjort landet till en av de mest produktiva jordbruksregionerna i området, med stor odling av frukt och vin.

Drygt tre fjärdedelar av marken är uppodlad. Skog täcker endast cirka sju procent av landets yta, mestadels björk- och ekskog i landets centrala del, kallad Codrii (”skogarna”).

Bland den inhemska faunan märks rådjur, vildsvin, hare, räv, vessla, iller, lodjur och gnagare.

Moldavien erbjuder inte mycket för besökarna – eller?

Vad tror du, finns där något att hämta i Moldavien?

Introbild – Photo by Felix Mittermeier on Unsplash

Spana även in dessa

Blandat

Människor betalar stora summor för att få äta lite klassisk flygmat på ett flygplan från Singapore Airlines, som faktiskt bara står på marken! Vi...

Blandat

En grupp före detta inbrottstjuvar avslöjar platserna de först skulle genomsöka, och berättar även var de själva skulle gömma sina ägodelar för att försvåra...

Blandat

Kuba har haft en av världens längsta och hårdaste lockdowns – i mer än sex månader har landet upprätthållit dessa extremt tuffa åtgärder. för...

Blandat

Aeroflot Flight 1492 skulle flyga från Moskva till Murmansk, men det hela slutade i katastrof. Minns faktiskt inte så mycket om denna flygolycka, och...