Historien om ”Momo” fortsätter, det kom tidigare i veckan rapporter om att MOMO är död, men många menar att det inte kan avfärdas, likaså horderna av föräldrar, poliser och lärare som varnar för de otäcka online-hoten.

MOMO försätter att skapa oro och förvirring

Så hur hämnade vi här? Hur kommer det sig att det slog igenom så stort att det orsakar panik bland föräldrar i massor av länder, allt från Indien till Colombia, från Storbritannien till USA.

Skapar oro bland föräldrar

Momo

Som med mycket annat finns inget glasklart svar. Men ett flertal psykologer som pratade med Fox säger att det är viktigt att föräldrar håller barnen säkra i den digitala tidsåldern.

”MOMO ÄR DÖD”

Det mesta tyder på att det bara är en uppdiktad historia, det finns ytterst lite bevis på att figuren uppmuntrar barnen att skada sig själva.

Storyful, ett företag som spårar trolling och desinformation tillbaka till sina källor, berättade att det mesta av det som de hittade tydde på att det är en bluff..

”Men det kan vara farligt för barn att bli utsatta för sådana skrämmande idéer som ”Momo-Challange”, de kan bli märkta för livet, säger psykologen Nancy Mramor, en prisbelönad författare om medias påverkan.

Det mesta pekar dock mot att det är en bluff

Momo

Dr. Dawn Branley-Bell, hälso och cyberpsykolog vid Northumbria University i Storbritannien, berättade att ”Momo-utmaningen” i stor utsträckning kan ha varit en bluff. Men utmaningen har oroat många människor – särskilt föräldrar!

Hur undviker vi liknande saker i framtiden?

Hon fortsätter och säger att nästa variant kan vara ännu svårare att undgå än att bara lägga en in en vuxenspärr på barns appar.

”Jag föreslår att föräldrar fortfarande försöker blockera vissa sajter, ( t.ex blockera vuxeninnehåll, följa sociala mediers åldersgränser etc.), men också att uppmuntra sina barn att vara öppna med vad de tittar på och att diskutera vad de gör online”, säger hon.

You may also like

More in Blandat