Självmordsspelet Momo
Photo by Gaelle Marcel on Unsplash

Polisen varnar för självmordsspelet Momo – ”kan vara livsfarligt för barn”

En 12-årig tjej och en 16-årig pojke har tagit livet av sig efter att ha spelat självmordsspelet Momo. Polisen utfärdar nu en global varning till alla föräldrar.

Man tror att spelet startade i en Facebook-grupp och det sprider sig nu som en löpeld via meddelandeprogrammet Whatsapp.

Självmordsspelet Momo ligger bakom mystiska dödsfall i Colombia

Självmordsspelet Momo
Youtube

De tragiska dödsfallen skede inom loppet av 48 timmar i Barbosa, Colombia. Polisen tror att paret dog efter att ha deltagit i det stötande nya online-självmordsspelet ”Momo”, rapporterar SUN.

Enligt lokala medier hittade man den döda 16-åriga killen som man tror kände den 12-årige flickan, enligt uppgift ska han ha skickat spelet till henne före sin död. 48 timmar senare hittades hon också död.

Momo challenge sprider sig bland unga

Självmordsspelet Momo
Photo by Gaelle Marcel on Unsplash

Det var hennes släktingar som fann henne, hon hade hängt sig….Det sjuka spelet Momo börjar med en absurd avatar, en sjuklig bild av en kvinna med långt hår.

Den kusliga karaktären Momo

Den kusliga karaktären Momo
Image – Times of India

Den anonyma spelledaren skickar våldsamma bilder till offret över meddelandeprogrammet och hotar spelaren om de vägrar att följa spelets uppmaningar.

Spelarna får olika uppdrag av karaktären ”Momo”, det eskalerar snabbt och slutligen uppmanas de att ta sitt liv.

Om de inte fullbordar utmaningarna hotas de enligt uppgift att utsättas för en ”förbannelse”. Spelet har likställts med spelet Blue Whale, som svepte över världen förra året.

Nu har spelet spridit sig i Sydamerika, men även kommit till Europa. De två ungdomarna har fått sina telefoner beslagtagna av polisen, som säger att de hittat meddelanden kopplade till spelet.

Regeringens talesperson Janier Landono sade: ”Tydligen spelade de detta spel genom WhatsApp, och spelet uppmanade de unga att skada sig själva.

”Spelet har olika utmaningar och uppmaningen till självmord kommer i slutet.”

Det sjuka självmordsspelet Momo

Glöm inte att dela varningen till andra föräldrar