Connect with us

Sök bland alla artiklar

Blandat

Mördarens dåliga stavning fick honom på fall då polisens geniala fälla slog igen ###

Mördarens dåliga stavning
OBS: Mannen på bild har inget med mordet att göra. Pixabay

Mördarens dåliga stavning var det som till slut fick honom på fall. Det finns ingen manual över alla saker som kan hjälpa utredare att lösa brott, ibland får man gå på intuition.

Ibland kan de minsta detaljerna leda till att brottet klaras upp. Det gäller bara att vara tillräckligt alert för att hitta detaljerna.

Polisen i den Indiska delstaten Uttar Pradesh knäckte ett mordärende i Hardoi tack vare den misstänktes bristande stavningsförmåga.

Den anklagade Ram Pratap Singh hade kidnappat en 8-årig pojke från hans mormors hus den 26 oktober och mördade honom senare.

Samma dag skickade han ett meddelande till pojkens far via en stulen telefon och krävde 200 000 rupier (drygt 23 000 kr) i lösensumma, skriver wion.

I meddelandet som skickades till pojkens far skrev Singh: ”Do lakh rupay Seeta-Pur lekar pahuchiye. Pulish ko nahi batana nahi to hatya kar denge” (Kom till Sitapur med pengarna. Informera inte polisen för då kommer din son bli mördad).”

Mördarens dåliga stavning blev avgörande

Mördarens dåliga stavning
Image by Pezibear from Pixabay

”När pojkens familj anmälde kidnappningen försökte vi spåra gärningsmannen. Vi ringde upp mobilnumret, men den stängdes av.

Vi fick fram den person som stod registrerad på SIM-kortet, men han sa att hans telefon hade stulits, säger Anurag Vats, polisinspektör i Hardoi.

Utifrån bilder från övervakningskameror och tips, lyckades polisen ringa in 10 misstänkta, inklusive Ram Pratap Singh.

Nu gällde det att få fram vem den riktiga mördaren var bland de 10 misstänkta.

Polisen bad alla misstänkta att skriva: ”Main police main bharti hona chahta hoon. Main Hardoi se Sitapur daud kar ja sakta hoon (Jag vill ha ett polisjobb. Jag kan springa från Hardoi till Sitapur).”

Ram Pratap Singh föll i fällan när han skrev polis som ”pulish” och Sitapur som ”Seeta-pur”, precis som han hade gjort i meddelandet till pojkens far. Fallet var nu klappat och klart.

Han greps på lördagen och erkände senare brottet.

Introbild – Image by Tuhin khamaru from Pixabay

Spana även in dessa

Blandat

Nu varnar forskare för ett nytt coronasymtom som kan vara en indikation på att du blivit smittad – det handlar om en ”konstig känsla...

Upplyftande

En utmärglad säl som utnyttjades av tonåringar för att ta selfies räddades av djurvårdare och igår kunde den släppas tillbaka i havet, sedan den...

Blandat

Verklighetens Mowgli är en djup tragisk historia. Han tvingas ta sin tillflykt till djungeln för att slippa bli mobbad i byn. Hans stackars mamma...

Blandat

Kinesiska forskare hävdar nu att coronaviruset uppstod i Indien. Peking har länge försökt lägga skulden för utbrottet på andra länder. Först var det Europa...