Connect with us

Hallå, hur kan vi hjälpa dig?

Upplyftande

Bilden där en muslimsk och judisk sjukvårdare ber tillsammans värmer människor i hela världen

muslimsk och judisk sjukvårdare ber tillsammans
Bild: David Adom

I tuffa tider kommer folk nära varandra. Bilden av en muslimsk och judisk sjukvårdare som ber tillsammans har spridit sig som en löpeld på nätet.

Det är precis det här vi måste få mer av, det går inte att åsidosätta olika religioner eller trosuppfattningar. Alla har sin tro och är lika mycket värda, sedan får alla perversa högerideologier säga vad dom vill. De har ännu inte fattat grejen, liksom.

Men nu när våra nyhetsflöden översvämmas av rapporter om ökande dödsfall kopplade till covid-19, så har ett värmande foto dykt upp som en liten påminnelse om alla goda krafter som sliter hårt i krisen.

Avraham Mintz och Zoher Abu Jama arbetar på ”Magen David Adom” (MDA), Israels räddningstjänst, och de arbetar tillsammans två eller tre gånger i veckan.

Under en snabb paus mellan larmen tog de sig tid att be tillsammans. Man känner liksom att det tänds ett hopp när man ser bilden.

Muslimsk och judisk sjukvårdare ber tillsammans – bilden som är guld värd

Mintz står vänd mot Jerusalem med sin svartvita bönsjal hängande från axlarna medans Abu Jama är vänd mot Mekka.

Den 42-årige Mintz, som bor i Be’er Sheva i centrala Israel, sade till CNN:

Det faktum att det är så enkelt gör det så kraftfullt. Jag tror att Zoher och jag och de flesta i världen förstår att vi måste lyfta huvudet och be. Det är allt som finns kvar.

Mintz

Det inspirerar människor över hela världen, trots kulturella skillnader, att stå enade i kampen mot coronaviruset.

Kolla även in dessa

Upplyftande

Mitt i New York Citys lockdown beslöt sig några för att starta ett ”distansparty” – så de kan tillbringa tid tillsammans på ett säkert...

Blandat

Virologen Shi Zhengli alias ”Bat Woman”, känd för sitt arbete med coronavirus hos fladdermöss, sade i en intervju på kinesisk statlig tv att virus...

Övriga

Att kärleken är universell är inte direkt dagens nyhetsflash, men visst blir man rörd av att se hur åsnan verkar uppskatta att ägaren är...

Blandat

I det hårt drabbade Rio de Janeiro ligger döda kroppar kvar på gatorna uppemot 30 timmar innan de förs bort. Valnir da Silva dog...