Connect with us

Sök bland alla artiklar

Blandat

Hur långt kan man gå i att vara totalt oärlig bara för att få likes? – ”Newsners fake”

Newsners fake
Pixabay

Nu till Newsners fake. Igår hände något mycket märkligt, ”Newsners bästa” dök upp i flödet på Facebook.

Förvisso inte något nytt, men jag tyckte att jag kände igen bilden och blev misstänksam och körde en ”Reverse Image Search”.

I bildtexten skev dom – ”Väntade ett helt år för att kunna få till det här höstfotot av ett hjärtformat träd” ??❤️??

”Newsners fake” vore ett mer passande namn

Newsner fake
Bild: Facebook

Gick inte att bädda in – men länken hittar du här nedan.

Här är länken till det rent bedrägliga inlägget och påståendet på Facebook.

Bilden kommer bland annat från Imgur den 27:e juni. Förekom också på en norsk bröllopssida redan 2019.

”Newsners fake” eller med brallorna nere!

Hur kan man i ärlighetens namn påstå att man tagit bilden och väntat i ett år, när man tagit bilden från någon annan?

Det är ju en total lögn och gravt vilseledande. Hur har de mage att dra sin affärsmodell så långt att de passerar alla moraliska spärrar?

Än värre är att så många går på skiten. Fattar de inte att det är ett affärsdrivande företag som publicerar detta, förpackat i clickbait och gulligull samt några klassiska emojis, allt för att maximera likes och reklamintäkter.

De sitter säkert på kontoret och skrattar över folks naivitet, hur lättmanipulerade folk är, medans reklamintäkterna tickar på.

Bilden fick drygt 9K likes och frågan är om någon ens tänkte tanken att ”kanske är detta bara fejk”….

Har så svårt att fatta att så många faller för detta bedrägeri rakt av och inte förhåller sig det minsta kritiska? Men som man säger – ”Bara döda fiskar simmar med strömmen”.

”Wow är bland det finaste träd jag har sett Det har du lyckats med Den som väntar på något gott osv,” skrev en i kommentarsfältet.

Pudelns kärna är ju att det inte alls stämmer, de har varken tagit bilden eller väntat på rätt tillfälle, och vad återstår då? Jo en stor och fet lögn som fick 9 tusen gillamarkeringar…..

Det är ju inte första gången heller, även viralgranskaren har ertappat dem med fejkade storys redan 2018, och de fortsätter med sitt eviga clickbait…

Till och med sajten medium.com har uppmärksammat Newsners bluffar, och precis som jag så reagerar de med ilska över de påhittade historierna samt att folk ännu köper skiten.

Introbild — Image by Gerd Altmann from Pixabay

Spana även in dessa

Blandat

Nu varnar forskare för ett nytt coronasymtom som kan vara en indikation på att du blivit smittad – det handlar om en ”konstig känsla...

Upplyftande

En utmärglad säl som utnyttjades av tonåringar för att ta selfies räddades av djurvårdare och igår kunde den släppas tillbaka i havet, sedan den...

Blandat

Verklighetens Mowgli är en djup tragisk historia. Han tvingas ta sin tillflykt till djungeln för att slippa bli mobbad i byn. Hans stackars mamma...

Blandat

Kinesiska forskare hävdar nu att coronaviruset uppstod i Indien. Peking har länge försökt lägga skulden för utbrottet på andra länder. Först var det Europa...