nya symtom från omikron
OBS: Illustrativ bild: Image from Pixabay

Två helt nya och oväntade symtom från virusvarianten omikron…..

Nu kommer uppgifter om helt nya symtom från virusvarianten omikron, det har ju även tidigare förekommit nya inslag.

Mitt i den globala ökningen som drivs av omikron-varianten, arbetar forskare med att analysera dess eventuella förmåga att undgå immunförsvaret.

Efter den första analysen sa man att omikron är den mest oroande Covid-varianten sedan delta, då den har ett stort antal mutationer.

Omikron verkar dock vara mildare men utan tvekan har denna ”variant av särskild betydelse” lett till en ökning av antalet fall över hela världen.

Till skillnad från andra former av covid-19 har omikron några unika symtom som kanske inte är typiska för vanliga coronavirus-tecken.

2 helt nya symtom från omikron

nya symtom från omikron
OBS: Illustrativ bild: Image from Pixabay

Enligt NHS inkluderar symptomen på coronavirus i allmänhet ”hög feber, en ny, ihållande hosta eller en påverkan på lukt- eller smaksinne,” rapporterar Daily Express.

Vissa personer har dock upplevt illamående och aptitlöshet – symtom som vanligtvis inte förknippas med Covid, och det är nya symtom, enligt NHS.

Tim Spector, professor i epidemiologi vid King’s College i London, sa att dessa är vanliga symtom framförallt hos dubbelvaccinerade, eller bland de som fått sin påfyllnadsdos.

”Ganska många av dem hade illamående, lätt feber, halsont och huvudvärk”, sa han.

Nya symptom är illamående och aptitlöshet

nya symtom från omikron
Image by Willgard Krause from Pixabay

Enligt en analys av de första 43 fallen som undersöktes i USA är de fyra vanligaste symtomen från omikron hosta, trötthet, blodstockning och rinnande näsa.

I vissa fall har även kräkningar rapporterats som ett symptom bland dem med omikron-varianten, sade NHS.

Introbild – Image by unknownuserpanama from Pixabay