Det här är bland det bästa jag sett – vi borde alla ha en ”Nyårs minnesburk”

Har du någon nyårs minnesburk? Idag är det 20 dagar kvar till Julafton och sedan kommer Nyårsafton, där vi år efter år sätter upp nyårslöften som nästan alltid spricker.

Vi känner oss misslyckade och kanske är det läge att ta adjö av den förnedrande ritualen och byta den mot något annat.

En nyårs minnesburk bevarar dina positiva saker

Nyårs minnesburk
En Nyårs minnesburk spar dina positiva saker

Det är här en ”Nyårs minnesburk” kommer in i bilden, det är en fantastisk idé som kanske revolutionerar vårt förhållningssätt till nyårslöften.

Användaren Christianhbk publicerade idén på Reddit och gensvaret blev gigantiskt.

Såhär förklarar Christianhbk sin idé: ”Börja varje år med en tom burk och fyll den med lappar med bra saker som händer. På nyårsafton, tömmer du burken och ser vilka fantastiska saker som hänt dig under året. ”

LPT: Start each year off with an empty jar, and fill it with notes of good things that happen. On new year’s eve, empty it and see what awesome stuff happened that year. from LifeProTips

En skrev i kommentarsfältet: ”Ett år kämpade jag med djup depression. Jag grät när jag öppnade burken på nyårsafton och insåg att mycket bra saker också hade hänt, jag behövde bara fokusera mer på de bra sakerna. Det var ett stort år för mig.”

Glöm inte att dela det fantastiska tipset till dina vänner, det är ju snart Nyårsafton….

Skrivet av Jonny

Jonny

Vad kul att du hittat till Newzblab. Det är jag som driver och är skribent på sidan. Glöm inte att dela artiklarna via social media.