NyQuil Chicken Challenge
OBS: Illustrativ bild: Image from Pixabay

Experter varnar för den livsfarliga ”NyQuil Chicken Challenge” på TikTok….

Den livsfarliga trenden med ”NyQuil Chicken Challenge” på TikTok får experter att rasa över tilltaget, det kan vara livsfarligt.

Det känns som att TikTok ofta tar idiotin för långt på internet – den här gången är det att ”preppa” kyckling med NyQuil.

Förkylningsmedicinen NyQuil

Även känt som ”sleepy chicken” består det i att förbereda den råa kycklingen med ”tre fjärdedelar” av förkylnings- och influensamedicin.

Folk har felaktigt hävdat att den sjukt grönfärgade kycklingen kan bota förkylnings- och sjukdomssymptom.

Oroväckande nog är det inte första gången den farliga trenden har gjort rundor på sociala medier, skriver indy100.

Nu är experter djupt oroade över att folk kommer att härma receptet och tillaga denna ”sömniga kyckling”.

Till och med FDA har utfärdat en varning

NyQuil Chicken Challenge
OBS: Illustrativ bild: Image from Pixabay

FDA har utfärdat en varning, som en del av en bredare uppdatering mot trender med att experimentera med läkemedel och belyser farorna.

”Att koka ett läkemedel kan göra det mycket mer koncentrerat och ändra dess egenskaper på oväntade sätt,” förklarade FDA.

”Det kan också skada dina lungor”, fortsatte de. ”Enkelt uttryckt: Någon kan få i sig en farligt hög dos utan att ens inse det.”

FDA rasar mot NyQuil Chicken Challenge

Dr Aaron Hartman, läkare och biträdande klinisk professor i familjemedicin, förklarade hur den farliga trenden sannolikt kan leda till matförgiftning – eller värre.

”Om du åt en av de där kotletterna helt kokta, skulle det vara som om du faktiskt konsumerar en kvarts till en halv flaska av NyQuil”.

”När du lagar hostmedicin som NyQuil, kokar du bort vattnet och alkoholen i det, och lämnar kvar en superkoncentrerad mängd droger i köttet.”

Introbild – Image by Rita from Pixabay